Elektrikli Bisiklete Gunes Enerjisi Yapmak.. Yardim..

farkole

Üye
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba ben bu haberdeki gibi gunes enerjilerini nereden temin edebilirim. Motorum 4adet 12volt aku ile calismaktadir. Ve akuler 20amperdir. Haberdeki gibi 4 adet gunes enerjisi yeterlimidir. Lutfen cevaplarinizi bekliyorum. Link: Özgün Biçer, elektrikli bisikletine güneş enerjisi paneli taktırdı - Son dakika spor haberleri - Sporaktif.com - son dakika, flaş, extra, spor haberleri, fenerbahçe, sarı lacivertliler, galatasaray, cimbom, beşiktaş, karakartallar, trabzonspor, bordo
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
4 akü var ve o da 4 panel taktırmış. artık paralel mi seri mi bağlı bilemeyeceğim ama bu tarz şeylerde üreticiler kalın kablo kullanmak maliyeti arttırıyor diye hep seri bağlıyorlar. o zaman kablo kalınlığını düşürmüş oluyorsun ve masraf azalmış oluyor. yani motor 48 voltluk oluyor. bunu şarj edebilmek için de seri bağlı 4 güneş paneli yeterli olur. birde şarj kontrol ünitesi tabiki. yoksa aküler dolar ve istenmeyen şeyler oluşur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst