Elektrikli Araba Projem için Hangi Motoru Kullanmalıyım?

adem44

Üye
Katılım
8 Mar 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
38
iyi günler, elektrik motoru ile çalışan bir araba yapmaya çalışacağım ancak bu tarz projelerde, güçlü motorları uzun süre çalıştırabilecek batarya bulmak zor olduğundan ben bu sorunu 220 volt elektrik üreten jeneratör yardımı(saatte 1 lt benzin tüketmesi nedeniyle) ile bataryalara ihtiyaç duymadan elektrik sağlamak ve bu elektriği motora aktarararak çözmek istiyorum
jeneratör ile ürettiğim elektrik ile çalışabilecek güçlü motor tavsiye edebilirmisiniz?

(not: profesyonel değilm kağıt üzerinde ve gerekli teknik destekleri aldıktan sonra uygulamaya geçeceğim. bu proje için şimdilik 10 bin tlye kadar para ayırabiliyorum. 5 bin lirası 2. el bir araç kalanı, çıkma motor, jenaratör ve diğer malzemeler için)

teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sevgili adem44 yapma isteğini taktir etmemek mümkün değil ama girişte bir sıkıntı var Enerjinin temel presibi olan yoktan var edilmez kaidesine uymuyor şöyleki sadece seninki dönüşüm ve bu dönüşüm esnasında kayıplar oluşacak buda senin zararın o jeneratöde harcayacağın yakıtı arabaya koy istediğin olmaz. öncelikle normal bir araba karoseri olmaz mümkün olduğunca hafif olmalı ayrıca batarya şart birde şarj ünitesi jeneratörü unut şebekeden şarj olmalı (maliyeti daha ucuz) o kadar paranı gömme parana yazık

aşağıda vereceğim linki incelersen bu işin alt yapısını hesaplama yöntemleri hakkında fikir sahibi olacaksındır saygılar.
http://www.osd.org.tr/elektrikliarac.pdf
 
dediğiniz yöntem verimli olmayacaktır. alternatör kaybı + motor kaybı düşük verime sebep olacaktır. bu yüzden bataryalı sistemi düşünmenizi tavsiye ederim.
 
teşekkürler acaba chevrolet volt bu sorunu nasıl halletti. bu sene yılın otomobili seçilen bu arabada batarya bitince devreye jeneratör giriyor
 
İTU MAKİNA 97 Otomotiv mezunuyum , sen nesin. En dandik araba motoru 50kw. Jeneratorle yapacakmis. Usta mantigiyla hicbir altyapin olmadan her ise soyunma.
 
İTU MAKİNA 97 Otomotiv mezunuyum , sen nesin. En dandik araba motoru 50kw. Jeneratorle yapacakmis. Usta mantigiyla hicbir altyapin olmadan her ise soyunma.
Verilmesi gereken cevap bu değil ama...

Sevgili adem;
Vereceğin güç hiçbir zaman alacağın güçten az olamaz.Yani,o arabaya koyacağın elektrik motorunun gücü,jenaratörün gücünden her zaman daha düşük olacaktır.Eğer elektrik motorun jenaratörün gücünden fazla olursa,jenaratör aynı gücü sağlamak için daha fazla yakıt yakacak,yada duracaktır...Hibrit otomobiller ile ilgili biraz araştırma yapıp sonra paranı yatırman daha doğru olacaktır.Yoksa parana yazık olur...
 
Arkadaş böyle bir düşüncem var ama olur mu olmaz mı diye sorsa eyvallah, cevap verelim ama herşeyi biliyormuş gibi 10.000 TL ye elektrikli araba yapacağım deyince insanın asabı bozuluyor. Yıllardır 10.000 TL bulunamıyor diye mi yapılamıyor bu arabalar yani.

Adamlar sadece bunların bataryaları için yıllardır uğraşıyorlar ki motorları hakeza. Sen bu işleri yapanlara saygı duyup şapka çıkarma. Saatte 1 lt benzin harcayan elde taşınabilir jeneratörle bu işi yapmaya çalış.

Zaten Türkiyenin sorunu bu. Eğitime gerek yok herkes herşeyi biliyor ya.
 
arkadaşım google amcaya yazdın mı hepsini gösteriyor, sen söylenenlere aldırma. Yapabilirsin ama 10. 000 TLye olmaz . satılan kitleri kullanabilirsin. 1- garaj misali kapalı bir yerin varsa 2- iyi bir elektrikçi ve elektronikçi arkadaşın varsa 3- elinde bu işlere yatkınsa yapabilirsin. bende ilgileniyorum kredi borçlarım bitsin bende işin ucuna bir yerlerden başlayacağım. bir araştırmacı tavsiyesi hub motor kullan ve 4 tekerleğe de tak, yeterli akü gurubundan sonra bagaj kısmına koyacağın jenaratörle 500- 600 km yol yapabilirsin. araştırma yaptığım linkler ofisimdeki makinemde.ekleyemiyorum ama ilgileneceğim dersen mail atabilirsin
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst