elektrikli aktüatör soru

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,587
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
arkadaşlar merhaba

videodaki aktüatör ( sanırım adı bu ) sizce ne tip bir şeydir ? nasıl böyle ani tepki verebiliyor ? piyasada varmıdır ?

 
Slm. Videodaki proje servo actuator ile yapılmış, yakın tanıdığım bir abim aynısından yaptı fakat sistem kısa zamanda dağıldı çünki uygun güçte ve kalitede ürün kullanamadı maliyetten dolayı.

 
bu videodakinin fiyatı 50 bin tl artı nakliye gümrük vs. 50 binden sonrası çok önemli olmadıgından aklımda tutmadım. fiyata bak abi nasıl bir maliyeti olabilir ?
 
Şaşırdım şuan arkadaş harcadığı parayı çıkarmanın derdinde demekki yada doğru olmayan birşeyler var...
Zaten 200kg bir servo actüatörün fiyatı en az 1500 euro bu sistemde 3 adet var bunun sürücüsü var motion kontrolörü var ıvırı zırvırı var. Bu rakam maliyet rakamı olabilir ancak.
servo yerine Step motor kullanmış olabilirmi acaba? Gerçi steplerin fiyatını bilmiyorum ama.
 
50 bin tl den fazladır diyorsunuz ? eski maillerime bakmam lazım. hatta firma bir tane alın sizi tr distribütörü yapalım diyordu. fiyattan eminim
 
Son düzenleme:
Yapan arkadaşla görüştüm şimdi
Bana maliyeti komple 25-30 bin arası oldu diyor fakat bu rakam çin malı ürünlerle ortaya çıkmış mekanizma çabuk dağılmış yani kalite yaparsan en az 40 bin tl. Bu arkadaş otomasyon firması yani iskontolarıda çok yüksek. Bu işlerle sürekli uğraşan bir firma değilseniz iskontolarınızda düşük olacaktır.
Birde diyorki 4 eksenleri çok tutulmadı 2 eksen yapsın yapacaksa ileri geri hem daha uyguna maal olur hemde daha çok tutuldu diyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst