Elektrikli şofben kaçak akım rölesi

enesfrkan

Üye
Katılım
24 Şub 2016
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaşlar elektrikli şofben için önerisi olan var mı ve yaptırmam gerekenler konusunda az çok bilgim var ama sizden de öneri gelirse açığım, öncelikle evin dubleks olmasının bir etkisi olur mu seçimimde? 7kW gibi güç çekecek olmalı evde harcanan güç miktarına göre mi seçim yapmalıyım? Hadi seçtik aldık diyelim Evde kaçak akım rölesi var şofben içinde kaçak akım rölesi taktırılmasını isteyeceğim, ve şofben icinde ayrı olarak, ana panodan topraklama yaptırmam da bir sorun olur mu? Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evinizin tesisatı trifaze ise,şofbende trifa ze olmak şartiyle şofben olabilir.7 kw,ev tesisatı için büyük rakamdır.Monofaze tesisatta sıkıntı çıkarır.Termosifon yaptırma nız daha uygun olur.Şofben veye termosifon yaptırdığınızda,kaçak akımla ilgili bir sorun olmaz.Mutlaka şofben yaptıracağım diyorsanız,şofben kullanırken,başka cihaz çalıştırmamak ve besleme hattını
tablodan müstakil 4 mm2 kablo çekmek şartiyle yapabilirsiniz.Yinede,kullanırken,4 kw lık kademeden yüksek kademeyi kullanmamanızda yara var.
 
Son düzenleme:
Evinizin tesisatı trifaze ise,şofbende trifa
ze olmak şartiyle şofben olabilir.7 kw,ev
tesisatı için büyük rakamdır.Monofaze te
sisatta sıkıntı çıkarır.Termosifon yaptırma
nız daha uygun olur.Şofben veye termosi
fon yaptırdığınızda,kaçak akımla ilgili bir
sorun olmaz.Mutlaka şofben yaptıraca
ğım diyorsanız,şofben kullanırken,başka
cihaz çalıştırmamak ve besleme hattını
tablodan müstakil 4 mm2 kablo çekmek
şartiyle yapabilirsiniz.Yinede,kullanırken,
4 kw lık kademeden yüksek kademeyi
kullanmamanızda yara var.
Kaçak akımla ilgili sorun olmaz demenizin nedeni evde var olan K.A.R mı? Ben şuan istdayım burdaki evime adamlar 3 tane K.A.R takmış şaşırdm ve takdir ettim. Termosifon içinde K.A.R taktırıp bide var olan topraklamaya ek termosifon için de topraklama yapılması makul mudur?
 
Mevcut tesisatta kaçak akım varsa,yenisine lüzum yok.
 
Kaçak akımla ilgili sorun olmaz demenizin nedeni evde var olan K.A.R mı? Ben şuan istdayım burdaki evime adamlar 3 tane K.A.R takmış şaşırdm ve takdir ettim. Termosifon içinde K.A.R taktırıp bide var olan topraklamaya ek termosifon için de topraklama yapılması makul mudur?

Eviniz villa ise doğru olan her kata kaçak akım uygulamanız bu şekilde evde meydana gelen olay tüm evi etkilemez ve sadece bulunduğu kat kapanacaktır. Risk oluşturduğunu düşündüğünüz yüklere ek kaçak akım bağlantısı yapmanız sorun olmaz. Evinizde temel topraklaması var ise, tesisat uygunluk ölçümleri yapıldı ise kesinlikle ayrı bir topraklama yapmayın ve hatta cihaza eğer ayrı bir toprak yaparsanız potensiyel farklarından risk bile oluşturursunuz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst