Elektrikli ısıtıcı

Katılım
23 Eki 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba benim bir direncim var sabit ve ben buna 380 volt uyguluyorum ve belirli bir akım geçiyor ve belirli bir enerji üretiliyor. Sormak istediğim şey ise ben bu 380 voltu örneğin 24 ten başlayarak yavaş yavaş 380 volta yaklaştıramazmıyım.Böylece üretilen enerjiyi kontrol edemez miyim? Yapacagım ısıtıcı öyle bir yeri ısıtıyorki bu yerden geçen havanın sıcaklığı sürekli düşüyor ve böylece küçükten başlayarak ıstıcımın üretmesi gereken enerji artıyor. Yani direk belli voltajda geçebilecek max akım ile ısıtmak değilde voltajı düşükten başlatarak akımı ona göre arttırıp kademeli bir şekilde artan bir ısıtıcı yapmak istiyorum. Böyle bir durum söz konusu mu? Yada bu işi başka bir bakış açısıyla düşünebilir miyiz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu kademe kontrolü nasil olacak belirtmemişsiniz ama bir rezisif yükü dimmer ile kontrol edebilirsiniz. 380 voltluk gormedim ihtiyacım olmadi ama rezistansınız kac fazlı kac kW gibi bilgileride paylasirsaniz ona gore yorum yapabiliriz.
 
Çok sayıda çözüm var, zaten yavaş şekilde artırmak ve düşürerek kapatmak ısıtıcı ömrünü artırdığı bilnmektedir. Sizin kıstasınız nedir kendin yap mı yoksa ücretin önemi yok hazır ürün tak bitir mi? Yine de önemli, olan kontrolü nasıl elle mi başka cihazla mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst