Elektrik

1kral

Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar ben kontaktör ve zaman saatiyle aydınlatma yapmayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz yani anlaşıla bilir bi şema göndere bilirmisiniz

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kaç zamandır forumdayım ama hiç fotoğraf göndermedim eğer sen bana malzemelerin fotoğraflarını ya da marka model bilgilerini gönderirsen çok daha iyi anlatabilirim. ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışayım. zaman rölesinin enerjisini vermen gerekir önce kaç voltla çalışıyorsa onu besleme olarak klemenslere gir. sonrasında zaman rölesinin kontak uçlarından hangisi ayarlanan zaman sonucunda kapatıyorsa o uçlara bağlantılar yap. kapanan kontağın çıkışı da kontaktörün A1 ucuna girecek şekilde ayarla. A2 ucu nötr olacak. sonra lamba beslemelerini da kontaktörün kontak uç çıkışından al. olay bu kadar. ancak eğer 220 V ile işin olacaksa ki anladığım kadarıyla olacak ve bu işlerde tecrüben yoksa bir elektrikçi çağır derim. 30 lira için canını ufak bir ihtimalle dahi tehlikeye atma bence.
 
Sağol Hocam öğrenme anaçli bilgi istedim sırdan bi malsemeden fark etmez şema olarark anlaşıla bilir olark çize bilirseniz teşekkür ler

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,269
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst