Elektrik Tesisatları Birbirlerini Etkiler mi?

Katılım
12 Mar 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Arkadaşlar, alt dairemizde mining sistemi kuran ve mining yapan biri var. Bu işe başladığında onların altında oturan kişi yukarı çıkıp evde ne yapıyorsan biz çarpılıyoruz topraklama zayıfladı gibi bir şey demiş. İşin garip yanı benim kasamda da yanmayan kontrol kalemi yanmaya başlamıştı ama prizim de topraksızmış onu fark ettik. Haliyle bina eski, 99 yılından önce yapılmış. Biz bu sorunu hallettik artık ışık yanmıyor ama bu olay kafama takıldı.

Herkesin tesisatı, kabloları, sayacı vs. kendine değil mi? Onların bozuk bir ev aleti veyahut mining yapması çok güç tüketmesi vs. benim evimdeki elektronik eşyaları vs. Olumsuz etkileyebilir veya bozabilir mi? Bu ve topraklamaya olan etkisi konusunda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama zayıfsa yapabilir. Elektronik cihazların birçoğu harmonik sebebidir ayrıca. Mining işi için kaç tane ekran kartı bağladılar kim bilir. Bu da harmonik bozulma sebebidir. Bir fabrikada oluşan harmonik hat üzerinden diğer fabrikalara yayılıyorsa, ev için de daha minimal düşündüğümüzde diğer evdeki harmonikler size yansıyabilir. Gerilim artar, aşırı akım çekilebilir, koruma yapması gereken cihazlar koruma yapamayacak duruma gelebilir vs.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst