Elektrik tesisat projesinde gerilim regülatörü nereye bırakılır?

mussopr49

Üye
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Elektrik tesisat projesinde gerilim regülatörünü, jeneratörden(transfer panosundan) önce mi bağlanır, sonra mı bağlanır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
jeneratörden önce bağlanması daha mantıklı çünkü gerilim nominal değerlerin dışına çıktığında jeneratör çalışacaktır. Regülatör gerilimi düzelteceğinden dolayı jeneratör çalışmayacaktır. yani jeneratörün gereksiz çalışması önlenmiş olacaktır. kolay gelsin
 
Elektrik tesisat projesinde gerilim regülatörünü, jeneratörden(transfer panosundan) önce mi bağlanır, sonra mı bağlanır?

Birebir besleme regüle sistemiyse transfer şalterinin Şebeke tarafına(öncesine) konulur, jeneratör şebeke bilgisi regülatör çıkışından alınır olası regülatör arızasında otomatik transfer şalteri jeneratörü devreye alır.
Lokal bir besleme için gerekli ise transfer şalter sonrası da konabilir. Örneğin Cengiz Topel Havaalanı projesinde kontroldüm taksirut aydınlatmalar 15kVA'lık regülatörlerden besleniyordu.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,524
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst