Elektrik Tesisat Dükkanı Açmak için Yardımcı Olmanızı İstiyorum.

Ugur3435

Üye
Katılım
31 Mar 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba öncelikle herkeze iyi geceler. Ben bu siteyi tamamen şans eseri buldum.Neyse konuyu fazla uzatmadan direk olaya geliyorum. Ben 20 yaşındayım ve 1.5 ay sonra askere gidicem. Şuanda bi turizm şirketinde muavinlik yapıyorum ve hayatın bu şekilde gitmeyeceğini çok iyi anlamış oldum. Askerden geldikten sonra daha düzenli,oturaklı ve devamı olan bir iş istiyorum. 1 sene kadar bi elektrikçi abinin yanında çalıştım. Aslında iş ilgimi çekiyordu ama para konusunda sıkıntıda olduğum için otobüsü tercih ettim. Askerden geldikten sonra kendime bi elektrik tesisat dükkanı açmak istiyorum. Bir yerden duymuştum 6 ayda ustalık belgesi veriyolarmış. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Ustalık belgesi alıp bi dükkan açmak istiyorum. Çevrem var iş yaparım ancak işi yarım yamalak yapmak değilde tam anlamıyla yapmak istiyorum bunun içinde daha bilgiye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum bu bilgiyide ustalık belgesini alırken sahip olabilceğimi düşünüyorum. Yani kısacası ustalık belgesi alıp bi elektrik tesisat dükkanı açmak istiyorum. Sizce hangi yolu izlemeliyim. Cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Eğitim durumunu bilmiyorum bu yönde tavsiyelerim olabilir.
Eğer uygunsan(araştırman lazım)Açık Endüstri meslek liisesine kayıt olup eğitimini ve iş hayatını birlikte götürebilirsin
Okulların ve bölgendeki halk eğitim merkezlerinn açtığı ücretsi kurslara katılıp belge ve bilgi alabilirsin
ustalık belgesi direk verilmez ya teknik okul mezunu olacaksın yada belli bir süre konuyla ilgili işyerlerinde çalışacaksın.
6 aylık bir tecrübeyle iş yeri açılıp başarılı olman bence zor
uğraştığın iş hem senin hemde müşterilerin için tehlikeli olabilir.
 
Merhabalar ben bir elektrikçi dükkanı açmak istiyorum.Bunun için KOSGEB den yardım almak istiyorum fakat bu yardımı almak için KOSGEB iş planı ister bunu nasıl hazırlayabilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst