elektrik tesisatından ethernet kablosu geçirmek

erdmgclr

Üye
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
alt komşudan interneti paylaşacağım kablo dışarıdan geçmesin istiyorum bir tesisatcı ya sordum ethernet kablosunu elektrik hattından çekebileceğini fakat internetti verimli kullanamayacağımı söyledi sizce bir sorun çıkar mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ilgin için teşekürler ama benim donanıma ihtiyacım yok donanım hazır sadece kablo çekilecek bu kabloyuda binada bulunan mevcut elektrik hattından ethernet kablosu gecirerek üst kata çıkarmak
Ethernet kablosu ile elektrik hattının yan yana olmasının sakıncası var mı demek istedin?
 
Elektrik iç tesisat yönetmenliğinde açıkca belirtilmiş Zayıf akım tesiatları ayrı yapılır
yani elektrik sesisat borusundan ag kaplosu ve zayıf akım kaplosu geçirilemez ayrı ayrı boru ve buat kulanılır.
 
Çok teknik detaya girmeden şöyle izah edebilirim.Elektrik şebekesindeki akımın ethernet sinyaline nıspeten yüksek manyetik etkisi internetten gelen veri sinyallerini etkiler ve sağlıklı çalışma garantisi verilemez.Ethernet kablosu belli ölçüde boru ile tesis edilmelidir.
 
teşekür ederim bilgi ve fikirleriniz için binanın havlandırma boşluğundan çekmeye karar verdik kabloyu
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst