Elektrik tesisatında bir problem var

teoman323

Üye
Katılım
24 Nis 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
ya arkadaslar ben eve çıktığımda evin şarteli eski tipti,daha sonra biz bunu ev sahibine değiştittirdik.ondan sonra ew arkadasımla benim odanın prizlerindeki elektrik bi anda gitti,ev sahibine dedik onuda yaptırttı saolsun. sene basında sohbeni kullanırken sartel taa apartman girişinden, porselen tip sartelin teli yandı,ev sahibine diyemedim yüzüm kalmadı ben çağırdım elektrikçiyi.elektrikçi geldi baktı.dediki sohben doğru bağlanmıs ama sohben için cıkan kablo yanlıs bağlanmıs. aldı onu bi değiştirdi bağlantısını. bide baska bi birleşme noktası yanmıs onun bantlarını yeniledi ve gitti.aradan 1hafta geçmeden şimdide sohben çalısmaya basladıktan 15 dk sonra sartel atmaya basladı. ama bu sırada sadece sohben,buzdolabı ve bi kaç lamba yanıyo baska bişi yok yani elektrikli soba falan. son olarak benim elektrik ayrı bi mod a girdi ve sohbeni kullanırken 10-15 dk da,elektrikli sobaları da kullanırken termostat devreye girip soba kapandığında atıyor.attığında gidip şarteli yeniden kaldırıyorum 45 sn içinde yine atıyor.5dk beklediğimde atmadan devam ediyor.(bu arada bu bahsettiğim şartel priz şarteli attığında sade prizler gidiyor).ben çok sıkıldım elektrikçi çağırmaktan.sizin tarifinizle benim yapabileceğim birşey varmı yardımcı olur musunuz?cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
anlattıklarına göre ya sohbenin içinde yanan kablo var..yada tesisatta yanmış ama kısadevreye düşmemiş üzerinden akım geçerek zamanla ısınan ve kısadevreye sebeb olan yanma sigortayı attırıyor..

sohben çalışmazken yada elektrikli soba çalışmazkende sigorta atıyor mu ? şayet atmıyorsa o hatta sorun olabilir..

siz elektrikten anlamıyorum dediğiniz için bu arıza tesbiti yapmak size göre değil bir elektrikçi çağırmanız lazım...


kolay gelsin..
 
hocam şohbenler aşırı akım çeken cihazzlardır ve dogal olarak sohben çalşırırken camaşır makinesi ısıtıcı vs çalışmasında sigorta atması gayet normaldir eger atmasa iç tesisatı yakarsınız benim size tavsiyem sohbenin kablosunu ana giriş hattına baglamanız ve şohben çalışıırken diyer cihazları çalıştırmayınız
 
önce salterin markası ve amperı lazım buyuk ıhtımalle cın malıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst