Elektrik Tesisatı

Mustafa3

Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar;
Sizlere bir akıl danışmak istiyorum.
Faturam 200ytl +++ gelmekte ve detayları incelediğimde günlük yaklaşık 25kWh (saat başına yaklaşık 1kWh) tüketiğim yazıyor.

Evdeki tüm aletleri söküp sayacın üzerindeki Watt kısıma baktım 0W gözüküyor.
TÜm aletleri geri taktım. 1. Testimde 350W, 2. Testimde ise 560W gördüm. (Aletlerde bir değişim olmadığına bu değerin eşit olması gerekmez mi ?)

Şimdi sorum şu ki bu iş nasıl iş ? Biri benden elektrik çalıyor olabilir mi ?
Evimin içinde ve sayacımında yanında 30mA kaçak akım röleleri var. Test tuşlarına basınca atıyorlar (bu sağlam olduklarını gösterir mi ? )

Birde evler reaktif güce para ödüyor mu ?

Ve en önemli soru ben yapmalıyım ? :( :( :( :(

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiler teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşım yaklaşık elektriğin kwh.' i 25 kuruş. Sizin günlük 25kw sarfiyatınız 6.25 tl tutar.Aylık 187.5 tl. Bu durumda sayacınızın yazdığı doğru ama siz evde hangi alıcıları kaç saat süre ile kullanıyorsunuz,ne ile ısınıyorsunuz?Biraz daha konuyu açarsanız belki yardımımız olabilir.
 
Abi yanlış anladın. Benim tüketimim sayaçın watt kısmında 350W gözükmesine rağmen, sayaç endeksinde 1kW gözüküyor.
O yüzden acaba biri benden çalıyormu diyorum
 
Abi yanlış anladın. Benim tüketimim sayaçın watt kısmında 350W gözükmesine rağmen, sayaç endeksinde 1kW gözüküyor.
O yüzden acaba biri benden çalıyormu diyorum
Mustafa bey sayacınız 350 watt sarfiyat yapıp endex de1kwh yazıyorsa sayaç arızalı olabilir.Mümkünse 25 tl karşılığında yeni bir dijital sayaç alın ve otomat kutusunda KAR (Kaçak akım rölesi ) öncesinde sayacı bağlayın sadece ütü veya ısıtıcı cinsi bir alıcıyı çalıştırın her iki sayaçtada aynı sarfiyatı okuyormusunuz kontrol edin.Evlerde reaktif güce para ödenmez,tesisatınızdan kaçak olarak elektrik alan zor bir ihtimal belki olabilir.Sayacınızın sağlıklı ölçüm yapıp yapmadığını öğrendikten sonra bu ihtimali düşünün.K.A.R nin test butonuna basınca devreyi açıyorsa normal görevini yapıyordur.Sayaç bağlama işini eğer elektrikçi değilseniz yetkili bir elektrikçiye yaptırın sayaç almaktan da kurtulursunuz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst