Elektrik teknisyenleri kendi mesleğini niye yapmaz

Bu mevzu ile ilgili başka bir boyutta başka meslek sahiplerinin yaptığı ve ürettiği şeyler hep göz önünde olurken elektrikçi her zaman yapmadığı veya ihmal ettiği işler sonucu hatırlanır . İşlerin yolunda gittiği arıza olmayan tesislerde hep üretimdeki elemanlar kahraman olur . Bu belkide bütün mekanik ve elektrik Bakım servislerinin kaderi . Hep üretimdeki elemanlar esas oğlan ve jönken , bakım elemanları traştan eleman olarak görünür . Bu durum sadece kuruluş kaidesi ve çalışma nizamı sadece elektrikle ilgili işler yapmak olan dağıtım ve iletim şirketlerinde farklıdır kanımca .
Bir tesisat yapsanız bir makine üretseniz veya kursanız bunlar sorunsuz çalışırken kimse sizi sormaz ama bir hata yapsanız devlet bile ceza vermek için teknisyeni arar önce sonra teknik müdür sonra müdür bir evde yangın çıkmadan o evin elektrik tesisatını kimin yaptığını elektrik dağıtım şirketi bile sormaz
Çok doğru bir tespit yapmışsınız işte bu nedenden dolayı ülkemizde bu meslek değersiz fabrikaya gidersiniz operatör motor bağlar lamba tesisatı çeker inşaat a gitseniz duvarcı boru döşer boyacı kablo çeker priz bağlar.
Eğer ki devlet her evin ve fabrikanın tesisatını proje hazırlandığında doğalgaz tesisatı gibi dokunulamaz diyerek yapsa tesisatın montaj dahil hangi elektrikçi ve mühendisler tarafından yapıldığını kayıt altına alsa inanın bu mesleğin değeri de parasıda artar hepimiz için.
bakım için yapılacak şu iş için şu kadar adam lazım , o kadar çok değil mi azaltsan olmaz mı , malzeme alınacak çok pahalı vs vs vs
aynı olay bizde de var
 
İşte arkadaşlar yine benim dile getirmye çalıştığım yaraya parmak bastınız. Türkiyede insanların mesleki bilgisine değilde iş tecrübesine değilde beden yapısına boyuna çevresindeki insanlara ve memleketine göre iş verip değerlendirme yapılıyor.
Kalifiye eleman yetişmiyor diyenler iş beğenmiyorlar diyenler müteahhitler ve fabrikatörler işin kalitesine değil sağlamlığına değil kısa yoldan nasıl ve ne kadar kar ederim duygusuyla yola çıkarak hareket ettiklerinden yarınlarımız dahada kötüye doğru gidiyor. Karamsar düşünmek istemiyorum lakin iş ilanlarına bakıyorum genelde istenilen şartlar bırakın teknisyeni inanın çoğu mühendis bile işin yoğunluğunu taşıyıp çalışmaz çalışamaz. Sosyal hak ve şartlar ne deyince de verilen teklif asgari ücret veya 2500-3000 tl. Ha birde moda olan ve geneline yansıyan durum 35-40 yaş altı enaz ön lisans veya üniversite mezunu isteniyor. Yapacağı işi sayıyorda sayıyor bir kişi o kadar işi yapıyorsa gelip te senin tribini niye çeker o paraya onuda anlamış değilim. Kalifiye elemanı yetiştirecek usta lazım oda ALLAH RAHMET ETSİN yaşı 35 i geçmiş bulunamaz.
 
Piyasada haddinden fazla elektrikçi var ve degeri yok hem ia yapacan kafani kullanacan ve olum tehlikesi ve yaptigin isde sorumsuz insanlar cok gider evinde bi yere dubel atmak ister kabloyu patlatir carpilir bide onla ugras cogu evlerde ve işletmelerde elektrik zaten allaha emanet paraya gelince vasifsizlar senden daha iyi bende tavsiye etmiyorum.git oto elektrigine bak deli gibi para kazanirsin.gunluk 50 tlye calisan elektrikciler var suanda piyasada.
Millet bedavaya eleman ariyor adam birak parayi bide ole degerli yerde onu calistirdiklari icin uste tesekkur bekliyor.50 lira verirler adama 10.000 lik is beklerler sadece elektrik degil her sektor ayni parayi bosver cok calis bide sadik ve yalaka ol hic bisey isteme ve bekleme.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst