Elektrik Teknisyeni İşletmelerde hangi işlerden sorumlu olmaz...

mefe24

Üye
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Çalıştığım şirkette sorumlu amirim benimle alakalı olmayan Nitrojen tüplerinin (Başka Teknik elemanların kullandığı) değişiminin benim görevim olduğunu yapmamam halinde savunmamı alarak tutanak tutacağını söylüyor.

Elektrik Teknisyeni olarak branşımın dışında ve tehlikeli olabileceği düşüncesiyle benim görevim olmayan bu işi yapmak istemiyorum. İşe girerken yapacağım işler söylenirken bu iş yoktu. iş Sözleşmemde de yok. Ayrıca işe başlayalı 10 gün oldu sizce nasıl davranmalıyım ?

Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler...
 
Elektrik teknisyeni için meslek rehberinde şöyle der; Ev, ticari kuruluş, fabrika, atölye ve benzeri yerlerde bulunan elektrik tesisatını, ek ve yeni tesisler için elektrikli ekipmanları, proje, şema ve standartlara uygun olarak kurar, işletmeye hazır hale getirir, - Elektrik sistem ve teçhizatının bakımı ve onarımı işlemlerine yardımcı olur, - Devre şemalarının geliştirilmesi için deneyler ve testler yapar...

İşverenin savunma alması ve tutanak tutması onu haklı yapmaz. Lakin 10 günlük bir iş geçmişin var. İşveren sana 10-20 gün içinde ihtar uygulayacağına işten çıkartır. İSİG yönetmeliklerine aykırı bir durum var ise öneri getirmek yapıcı olan hareket olur.

Meslektaşım; Pek iyi bilinirki T.C. de çalışma/iş şartları pek gelişmiş değildir. Pek tabi KOBİ işverenleri her işe başka adam istihdam edemediğinden, 1 kişiye birden fazla görev hatta ünvan verebilmekte. Karar senin ister firmada kalırsın ister beğenmez gidersin.

Bak bir konu açalım takipçisi olalım, Meslektaşlarımız işleri/branşları dışında hangi işleri yürütüyorlar...

Yaptığınız meslek dışı işler/Görevler
 
Teknisyenlerin makus kaderi :)...
Sayın Gültekinege yorumun için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,920
Son üye
Bafrali1655

Yeni konular

Geri
Üst