Elektrik Teknikerleri...

Bence doğru olan devletin,asgari üçret uygulama tarzının sorgulanılıp, memurlara kat sayı tarzında uyguladıgı biçimi işçi statüsüne de adapte etmeli.

Teknik insanların tekniksiyen tekniker,mühendis,yük.mühendis gibi kademelerin asgari üçretlerinin de belirlenmesi gerekli .Özel şirketler adam çalma egoyisliklerinden üçret uçurumları yaratmakta.Kariyer yapamayan mühendis ve teknik adamlar,işçi üçretlerini bile almayı kabullenip çalışmak zorunda bırakılmaktadır.

Devlet te teknik adamları temsil edebilecek kadro kurulmuyor .Teknik adam veya mühendis brokratta, geldigi basamaklara ara sırada olsa dönüp bakmıyor.

Eğitimimizin çarpıklıgıda bundan kaynaklanıyor .Son 40yıllık eğitim değişkenlikleri göz önüne alınılırsa,Halk Eğitim merkezlerinden günümüze gelen değişimlerin ana teması sadece avrupa birligine sunulan belgedeki, ülke okur yazar oranı devlet için önem arzediyor.

Ünüversite giriş sınavlarındaki 32.000 sıfır cevap zaten sistemin nedenli göçtügünün açılımı değilmi?.Teknik ögretmen karın doyurma sevdasına düşerse **Aldıgı üçret kadar bilgi vermezmi?** talebe ebevenlerin baskısı ile başaramayacağı veya sevmedigi braşlara zorlanmıyormu? sonuçları önümüzdeki yıllarda sizlerde daha iyi göreceksinizki sadece ünvan verilmiş ,misal**kavonoz,kova,fıcı,varil** gibi insanlara kapasitelerin altında görevlere dayatmalar başlanılacak .Geçmişte cırak yetiştirme vardı ,ergenlik cagı zor geçen gençleri büyükleri ,sanayide çeşitli dallardaki mesleklere yerleştirip hem küçük esnaf potansiyeli ,hemde girişimçiligi öğreniyorlardı bir çogunuzun baba veya amcalarının oldugu gibi şimdi ise 32.000 boş kavonoz ürettik bunlara kapitalin ,içine ne koyarsa o olaçak mamül gözüyle bakabiliriz.

Keşke eski Halk Evleri olsa ! Orda burda karın tokluguna çalışacak bu nesil sizin gelecekte yapmak isteyeceginiz her türlü girişiminizde engel teşkil edecekler nasılmı ?sizin mesleginizi sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle yapmaya ve ucuz fiatlarla arz'a sunarak sizlerin ekmeginize göz dikecekler,veya diktiler bile.

Devlet kanunları kişilere göre değil toplumlara göre vede dünya genelindeki verilere göre hazırlar yetki sınırları bir üst yetki sınıfına taşırılmak istenilir (zorlanılırsa) bir üst sınıfta kendi üst sınırlarını zorlamak zorunda kalacaktır .Sonuçta en üst kademe kendi yetkilerinin daralmasını kabullenmeyecegi için kanunların çerçeveledigi sınırlar değişmiyecektir.

Yetkilerinizin sınırı sizin potensiyelinizle bağdaştırılmamalı, eğer bir üst yetkilere ihtiyacınız var ise kendinizi bir üst makamın tüm tetkilerine hazır hissediyorsanız bununda yöntem ve tarzı vardır onları uygulayarak sizlerde istediginiz seviyelere ulaşabilirsiniz .
 
Son düzenleme:
Sayın AlfaRomeo;

Bazen düşünüyorumda,

Bu sistemde,

Bizim konuşmaya bile hakkımız yok..

okur yazar olmayan bile söz sahibiyken..
 
Bizim konuşmaya bile hakkımız yok..

okur yazar olmayan bile söz sahibiyken..

**Her söze vardır cevabım,bir söze bakarım sözmü diye, birde söyleyene bakarım adamı diye**
Nekadar öz, nekadar güzel, nekadar, anlamlı ve felsefik
.
Sizde bu felsefeyi ideoloji edinin.mutlaka bir sözünüz olacaktır. Fakat o sözü algılaya bilecek bir nesil bulamiyabilirsiniz !

Yılmayın tekrarlayın son nefesinize kadar. Toplum değişkenleri yiyerek şişmanlar
Aç bir toplum yaratılması degişkenler bolluğundan kaynaklanıyor ,sistemli ve planlı !
70 milyonu başka nasıl kontrol edebilirsiniz ? sistemin dişlilerine bir takılmaya görün, idealleriniz ve umutlarınız emekli ikramiyene vede maaşına ertelenecektir.Sonrası malüm karatoprak....
 
arkadaşlar teknikerlerinde haklarının savunulacağı bir dernek var ama destek ve üye lazım teknikerler fedarasyonu diye girerseniz google karşınıza çıkar saygılar
 
Tüm yetkiler mühendislerde ifadesini de anlamak mümkün değil.Bir işletmede tabiki eğitimi yüksek olanın yetkiside olacak,ve bu yetki sorumluluğuda getirecek.İmza yetkisi kastediliyorsa,çoğunlukla bu yetki kendi adına çalışan mühendisler için söz konusu.
Bu da tüm mühendisler içinde %10 u anca bulur belki.Geri kalan ezici çoğunluk düşük ücretle çalışan mühendislerdir.Teknisyenlerin,teknikerlerin sayısını düşünürsek var olan yetkileri arttırılırsa bu azınlıktaki mühendislerin ekmeği ile oynama durumu söz konusu olur ki bu da büyük haksızlık.Neden başkalarının yetki alanına girmeye çalışılır anlamak mümkün değil.Neden başka bir mesleğin ünvanına göz dikilip o ünvana sahip olmaya çalışılır onu da anlamak mümkün değil.Hemşirelere de fark dersi verdirip doktor yapalım.

Peki neden Elektrik Teknikeri Serbest Elektrik piyasasında;
Proje çizimi adına fen adamı yeterlilik gücü 30kW ?
yapım işlerinde neden 125 kW ile sınırlandırılmış bir durum var?
Halbuki piyasaya şöyle bir baktığınızda bu işlerin çoğu elektrik teknisyen ve teknikerleri tarafından yapılıyor,bir elektrik mühendisi bir teknisyen kadar bilgili değilken neden tüm yollar teknisyen ve teknikerlere kapalı?

Teknisyenlerin,teknikerlerin sayısını düşünürsek var olan yetkileri arttırılırsa bu azınlıktaki mühendislerin ekmeği ile oynama durumu söz konusu olur ki bu da büyük haksızlık demişsiniz fakat bu durum düşündüğünüz gibi değildir,aksine herkes hakkını kazanır zaten bilemiyorum bu sizin için ne ifade ediyor ama hakkınız olandan ne bir damla fazla nede bir damla az alırsınız,ne ise o dur..

Ortada bir haksızlık var ve o haksızlık 2 yıl eğitim görüp,ünvan sahibi olup,mesleğinin yapılmasına izin verilmeyen insanlardır...
 
kim ne derse desin teknıkerınde muhendısınde bu ulkede gordugu egıtım egıtım degıl......bos ogrencıler yetıstırıyoruz egıtım sıstemımız sıfır............biz burda ancak bırbırımızı yerız ..zaten bu muhendıs teknıker ayrımcılıgı bır turkıye de var .....yurt dısında muhendıs yada teknıker diye bır kavram yok...benım sahsı fıkır bır muhendıs yada teknıker uygulamayı ve teorık bılgıyı cok ıyı bılmesı lazım bana uygulama yapmayı bılmeyen muhendıse muhendıs demem:R......uygulamayı bılmeyen adam muhendıs degıldır....bu sorunları yaratan unsur da tabıkı EGİTİM SISTEMIMIZ SIFIR çökmüş durumda saygılar ...
 
arkadaslar bazen alınan kararlar eksık ve yanlıs size katılıyorum özellikle kırsal bölgelerde ve sulama tesislerinde bu konudaki yetkiden dolayı tkns.arkadaşlara yazık oluyor işi yapıyorlar ama basıt bır cızım ıcn yetkılerı yok neyapalım burası turkıye
 
Arkadaşlar, artık bizimde sesimizi duyurabileceğimiz bir birlik var. Bilmeyenler için söylüyorum. Teknikerler Birliği.

Teknikerler Birliği Türkiye’de bulunan
T.C. Üniversitelerine bağlı MYO'lardan mezun olan ve yeni mezun olacak
TEKNİKER’LER arasında mesleki dayanışma sağlamak, arkadaşlık bağlarını
kuvvetlendirmek,sosyal yardımlaşmayı sağlamak ve üyelerin haklarını hukuki yönden aramak,geliştirmek, savunmak ve kanunların kendisine verdiği bütün yetkileri kullanabilmektir.

Teknikerler Birliği

1999 yılında o yıllarda faaliyetde olan İnşaat,Elektrik,Makina ve Harita Tekniker Dernekleri üyeleri ve yöneticilerinin bir araya gelerek bir olalım ve daha güçlü olalım amaç ve hedefiyle kurulmuş mesleki birlikteliktir.



Teknikerler Birliği ; Tekniker meslektaşlarımız için,aşağıda belirtilen konu başlıklarında çalışmasını yoğun olarak sürdürmektedir.

a) Ünvan,

b) Görev-Yetki-Sorumluluk,

c) Özlük ve Sosyal haklar, (Ücret, Ek Gösterge, Özel Hizmet Tazminatı, Emeklilik maaş bağlanma oranı, Emeklilik İkramiyesi vs..)

d) Türk Tekniker Odaları Birliği Kuruluş Çalışmaları,

e) Lisans Tamamlama ve Dikey Geçiş Sınavı,

f) M.Y.O. mezunlarının kısa dönem askerlik sorunu,

g) Meslek Yüksek Okullarının kalifikasyonu

Ayrıca Tekniker meslektaşlarımızın çalışma alanlarında mesleki açıdan uğramış oldukları haksızlıklara karşıda, meslektaşlarımızın tarafımıza bilgi vermesi durumunda çalışma yaparak meslektaşlarımızı sonuçtan haberdar etmekteyiz.

Sizlerin önerileri ve destekleri ile Teknikerlik mücadelesinin daha kapsamlı ve etkin mücadelede bulunacağını bilmekteyiz. Teknikerler Birliğine üye olmanızın yanı sıra Tekniker arkadaşlarınızı Teknikerler Birliğinden haberdar ederek, bulunduğunuz kurumda yada ilinizde temsilcimiz de olabilirsiniz. Sizi de aramızda görmek isteriz. Başarı ve esenlik dileklerimizle…

Teknikerler Birliği Genel Merkez Yönetimi

Teknikerler Birliği Genel Merkezi Resmi Web Sayfası :: MYO,Tekniker,Teknikerler Odası,Lisans Tamamlama ::
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst