elektrik taahhüt şirketi kurmak

33armagan

Üye
Katılım
6 Mar 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba ben üniversite son sınıfta okumaktayım.Tecrübesiz olduğumu biliyorum ama ilerde kendime güvenim gelince şirketimi açmak istiyorum. Sadece proje ofisi açarak mı başlanmalı yoksa sıfırdan anahtar teslim projeler mi yapmak daha sürekli olur? Proje ofisi açıp bir elektrikçiyle anlaşarak da işler yürütülebilir mi taşeron gibi? Bir de şahıs şirketi açınca taahhüt işi yapmak sıkıntılı oluyormuş diye duydum bu doğru mu? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
 
Bir de şahıs şirketi açınca taahhüt işi yapmak sıkıntılı oluyormuş diye duydum bu doğru mu?
doğrudur. taahhüt işi demek ihale işi demektir. idareler yükleniciden kesin kabulde iade edilmek koşuluyla teminat istiyorlar. anahtar teslim götürü bedeli iş alınırken istekliler proje ve şartnamelere göre fiyat veriyorlar ve seçilen ürünler yapılan imalatlar projelere şartnamelere uygun olmalıdır. idarenin de teknik personelleri ayrıca işi denetliyor. yapılan iş projeye uygun değilse ya masraf ederek işi düzeltiyorsun yada idare teminata el koyarak 1 sene kamu ihalelerinden men edebiliyor.
işi projeye ve şartnamelere uygun yapsan bile zamanında yetiştirmesen bile idare teminata el atabilir.

sana tavsiyem taahhüt firmasında staj yapman yönünde olacaktır.
artıları eksileri görürsün.
 
Peki ltd şirketi kurup bir elektrikçiyle anlaşsam, proje-evrak işlerini ben halletsem tesisat işini elektrikçi halletse olabilir mi? Yani kendi ekibimi kurmadan önce.
 
proje-evrak işlerini ben halletsem tesisat işini elektrikçi halletse olabilir mi?
elektrikçi ile anlaşmak biraz sıkıntılı. Çünkü el elin eşşeğini türkü söyleyerek arar.

ihaleyi sen alırsan elektrikçi resmi olarak sorumlu değil. yağmuru olur karı olur çalışmak istemez yada çalışır iş zamanında yetişmez veya yapılan iş projeye-şartnameye uygun değilse sorumluluk sende kalıyor. mutlaka işin başında senin olman gerekir. yani işçiler senin emrinde çalışmalı. bu da maaşlı işçi çalıştırmaktan geçiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,121
Mesajlar
915,180
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst