Elektrik Tüketimi ve ölçümü

iyaz33

Üye
Katılım
6 Ağu 2018
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba ben enerjinin faturalandırılması konusunda yardım istiyorum kw dan kwh a geçemiyorum örneğin. Bir aydınlatma panosunda örneğin pensampermetre ile diyelimki 10A görüyorum tek faz P = UICOSQ = 220X10X0,9 = 1980 W HADİ DÜZ 2KW DİYELİM ben 1 günde harcayacağı tl yi bulacağım şimdi bu benim anlık aldığım bir değer pens ampermetre ile bundan nasıl kwh a geçeceğim acaba ? aynı sorun mesela motorda da yaşıyorum pens ampermetre ile ölçüyorum akımı gücü de buluyorum ama bunu kwh a çevirirken nasıl yapacağım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bulduğunuz gücü kaç saat kullanıyorsanız,onunla çarpacaksınız.
 
Teşekkür ederim ama ben 1 saat boyunca ölçüm yapmadım anlık ölçüyorum mantıklı gelmedi bana saat ile çarpmak yani biraz daha açıklarmısınız lütfen cahilliğime verin yeni öğrenciyim.
 
Teşekkür ederim ama ben 1 saat boyunca ölçüm yapmadım anlık ölçüyorum mantıklı gelmedi bana saat ile çarpmak yani biraz daha açıklarmısınız lütfen cahilliğime verin yeni öğrenciyim.
Mantıklı sonuc istiyorsan süzme sayaç alip baglicaksin..
 
O zaman kullanım saati ile çarpmıyorum doğru mu acaba ?
 
Güç değeriniz sabitse yani ısıtıcı diyelim hep ayni kademede ise kullanım saati ile çarparak bulursunuz.

Ama diyelim çamaşır makinesi için ölçtünüz akımi. Program türüne gore ısıtma derecesi sıkma devri yıkama şekli farklı olacak. Bu durumda anlık ölçtüğünüz akim ile yıkama suresini çarparak bulacağınız değer hatali olacaktır.

Bu nedenledlirki zaten sayaçlar toplayici olcu aleti sınıfına girer. Sizin yapamadığınız anlık olarak sürekli akim ölçme isini yaparak buldugu değerleri toplayıp harcanan enerjiyi verir.

Sizin yönteminiz sabit güç için geçerli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst