Elektrik supurgesi Guc artirma

BootPin

Üye
Katılım
15 Kas 2017
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
47
elektrik supurgesinin gucunu artirmak istiyorum,,,1400-1800-2200 watt gibi degerler ile satilan Miele markasinda cogu makinada ayni motorun kullanildigini gorunce aklima gucun motordan degil fabrikanin koydugu ayarlardan kaynaklandigi suphesi geldi... elektronik kartin uzerinde ki parcalarda degisiklik yaparak tam kapasite ile calistirmam mumkun mudur ? motora giden gucu , kart uzerindeki hangi parcalar ayarlayabilir ( kapasitor, triyak vs ) ?
motoru direk arada kart olmadan ( sadece acma kapa dugmesi ile ) guce baglarsam motoru yakarmiyim ?
motor sadece ihtiyaci olan gucumu kullanir ? yoksa kapasitene gore kullanabilecegi maksimum gucu o arada bulunan kart sayesinde dusurerek mi kullanir ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öyle değil,

Benim bildiğim süpürge motorunun içindeki fan impellerinin kanat açıları eni boyu değişerek çekiş gücü değişiyor. Motor çok fazla değişmiyor ama değişik olanlarda var.

Elektronik kart bildiğimiz dimmer. Devre üzerinden güç değiştiremezsiniz.
 
Öyle değil,

Benim bildiğim süpürge motorunun içindeki fan impellerinin kanat açıları eni boyu değişerek çekiş gücü değişiyor. Motor çok fazla değişmiyor ama değişik olanlarda var.

Elektronik kart bildiğimiz dimmer. Devre üzerinden güç değiştiremezsiniz.
tesekkur ederim, peki o devreyi ( dimmer ) aradan tamamen cikarirsam dami gucte degisiklik olmaz ? o dimmer' in fabrika tarafindan belirlenen limitler arasinda calistigindan supheleniyorum,,,
motoru direk elektrige baglarsan yanarmi ?
motorun kendi gucu ( kac wattlik oldugu ) motorun uzerindeki tel sarginin sayisindan mi kaynaklaniyor ?
 
Dimmeri aradan sökebilirsiniz. Süpürgeniz tam güçte çalışacaktır. Fabrikaca bu tür cihazlarda güç düşürme gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yinede deneyebilirsiniz.

Motor gücü evet sargı sayısı ve tel kesit alanı rotor ve stator sc nüvenin kesit alanı gibi bir çok değişkenden hesaplanır. Bakır iletken çap ve sipir belli bir yere kadar güç üzerinde oynanabilir.
 
DC motor olsaydi gucu artirmak kolaydi,,,12voltluk motora 24 volt verdigin zaman daha hizli donuyor,,,AC lerde is cok zormus :(
o zaman supurgenin motorunu direk elektrige baglayip bir deneyim,,calisma hizinda sesinde bir degisiklik olursa firmalarin foyasida cikar meydana, :) peki gercekten daha guclu calistigini fark edersem o zaman Dimmer' in calisma araligini/limitlerini degistirebilirmiyim , ornegin 2000 ila 5000 rpm. ( bu arada dimmer neyi dusurup yukseltiyor bunuda bilmiyorum,,Voltaj mi Watt mi ?)

kusura bakmayin cok soruyorum :)
 
Dimmerler faz kıyıcı mantığı ile çalışır. AC faz sinyal şeklini biliyorsanız bu sünyalde bir anahtarla fazın yükselen yada düşen kenarında direk voltajı sıfıra çekerek ( keserek ) gücü düşürür.

Aşağıdaki videoda bir dimmerin ac sinyali (sinüs sinyalini ) nasıl kestiğini görebilirsiniz.

 
cok tesekkur ediyorum, zahmet verdim, iyi aksamlar ALLAH'a emanet olun
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst