Elektrik sayacina gelen elektrik hattınin yer değişikliği

ebrarkara

Üye
Katılım
30 Ağu 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar.
Kırıkkale de köyde bir evimiz var. Bu eve 100 metre uzaklıktaki direkten kablo ile elektrik gelip sayaca bağlanmış. Geçen senelerde sayacın dışarı alınması yönündeki ihtar sebebiyle sayaç bahçe kapısından dışarı alınmış. Haliyle sayaç direkten daha da uzaklaştırılmış. Mesafe uzadıkça kablo da uzadı. Şimdi bu kablo zamanla esnemis ve deforme olmuş durumda. Tehlike arz ediyor. Sayacın mevcut konumuna 5 MT yakın bir direk daha var. Biz hattın bu yakın olan direkten gelmesini sağlamak için ne yapmalıyız. Alo 186 yi aradım kayıt açtırdım ama daha kimse gelip bakmadan sms ile cevap geldi. Şirketimizle ilgisi yoktur diye.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayaçlar evden 100m uzağa bağlanmazlar.
O ihtarname kağıdını alıp, mahkemeye müracaat ediniz.
Muhtarınıza da söyleyin bu gibi işler ile ilgili olarak araştırma yapsın.
Sayaçlar yönetmelik gereği evin dışında ve gelen görevlinin okuyabilmesinde zorluk olmayacak şekilde yerleştirilmelidir.
Bunun dışında sayacı evden uzağa bağlanması talebi yasalara aykırıdır.
 
100 metre mesafedeki direkten gelip, evin içindeki sayaca bağlanan kablodaki sarkma için aynı hatta çelik tel gerip kabloyu bu tele bağlayabilirsiniz.

Çelik tel iyi gerilmiş olmalı.

Dağıtım şirketi vb. İle uğraşmamış olursunuz.
 
işin projesi olur, enerji müsadesi olur ona göre uygulama yapılır. Yorumlara göre iş yapılmaz.
Proje taahhüt'ü ve işin uygulamasını yapan bir firmayla iletişime geçin.
 
186 yi tekrar aradım gelip hallettiler. Teşekkürler cevaplar için.
 
Abone kablosu aboneye aittir 186 yanı Xedaş bu konuda hiç bir şey yapmaz.
Neler yapıldığını da belirtirseniz yanıltıcı bilgi verilmemiş olur.
Elektrik sayacina uzak direkten çekilen kabloyu uzak direkten vinç yardımıyla koparttilar. Kablo boşa çıkınca aynı kabloyu yakın olan direğe bağladılar. Tabi kablo çok uzun olduğu için kalan kısmını kesip bize verdiler.
 
Elektrik sayacina uzak direkten çekilen kabloyu uzak direkten vinç yardımıyla koparttilar. Kablo boşa çıkınca aynı kabloyu yakın olan direğe bağladılar. Tabi kablo çok uzun olduğu için kalan kısmını kesip bize verdiler.

Sorumluluklarının dışında iş yapmışlar çok ilginç ! Bu tür işler elektrikçiye yaptırılır Xedaş sadece direkteki bağlantıyı yapar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst