Elektrik sayacını üstümüze almak

bulzaf

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
321
Puanları
1
Yaklaşık iki sene önce küçük bir atölye binası satın aldık. Elektrik sayacı tanımadığımız ve kendisine ulaşamadığımız bir şahsa ait.

Atölyenin geçmişteki elektrik borçlarını ödedik ve ödemeleri de düzenli olarak yapıyoruz.

Sayacın üstümüze kayıtlı olmaması ileride sorun oluştururmu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayacı kullanıyorsanız ve sayaçta elektrik tüketimi görünüyorsa kimin üzerine olduğunuda belirtmek zorundasınız .kimin üzerine olduğu belli olmayan ve tüketim gözüken sayaçlara medaş uyarı etiketi asıyor abone olma konusunda bildiğim kadarıyla ...
 
Yasal olarak başşkasının adına elektrik kullanmak suçtur. Ama herhangi sorunda yaşamazsınız. Ne zamanki aboneyle ilgili bir sorun yaşarsanız örneğin tedaştan kaynaklanan bir hatadan dolayı cihazlarınız yansa bir hak sahibi olamazsınız.
Siz en iyisi tapu fotokopinizle gidip aboneyi üzerinize alınız.
 
İş yeri,mesken vb yerlerin tapu değişikliği sonucunda en kısa zamanda elektrik, su abonelerinin yeri satın alan kişi veya kurumların abonelerini üzerine almaları kendi menfaatleri açısından önemlidir.Bence En doğrusu Aboneyi üzerinize aldığınızda Sayacıda değiştirmeniz sizin menfaatiniz açısından doğru olandır.Malesef bu ve buna benzer olarları yaşadığımızdan dolayı iyi niyetli kişileri tenzi ederim,bazı yanlış düşünceye meğil kişilerin sayaçlara müdahale etmesi sonucu satın alan şahıslar ciddi sıkıntılar çekiyor.Ondan sonra ayıkla pirinçin taşını;
Aboneyi üzerinize almak için
1-Abone numarası veya ödenmiş bir fatura
2-Nüfus cüzdanı fotokopisi
3-Satın alınan mülkiyetin Tapu Fotokopisi
4-Bölgelere göre değişiyor 25-50 TL arası üzerinize aboneyi alma bedeli.
 
Bölgelere göre değişiyor 25-50 TL arası üzerinize aboneyi alma bedeli.
Sn. Coşkun Emre Dikkat etmedi herhalde, abone atölye (yani ticarethane) Minimum 80 TL. civarında olup (5 kW kurulu güç için), Abonenin kurulu gücüne göre değişmektedir.
 
Üzerine alma bedeli, faturada yazan güç bedeline göre hesaplanır. Eğer gücünüz 1000 ise 1 kwh demektir ve 27.5 ytl eder. Ama çoğunluk evlerde bu güç, 3000 veya 4000 watt ( kwh ) değerindedir. İşyerleri daha yüksek olabilir tabiki. Faturada yazan güç miktarı ile 27.5 ytl tutarını çarpmalı ve arkadaşların yazdığı gibi evraklarla kurumun abonman servisine gitmelisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst