elektrik santrali güç katsayısı

kiki6985

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar
Çalıştığım elektrik santralini (15MVA) yeni devreye aldık. Güç katsayısını kaça ayarlamamız gerekiyor. Acaba TEİAŞ'ın zorunlu kıldığı bir değer var mı? Şimdiden teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sn kiki6985
gerilimi yükseltmeye çalışırsanız endüktif, düşürmeye çalışırsanız kapasitif, aynı düzeyde tutmak için cosf 1 de çalışmanız gerekir.cosf 1 dışında çalışmanız reaktif yüke göre stator sargı ve bağlı olduğu trafo sargı sıcaklıkları artacaktır.kolay gelsin.
 
Generatörün etiketinde yazan güç katsayısına ayarlayın.
 
Generatorun üzerinde yazan güç katsayısı 0,85. Çok fazla reaktif üretimi olmaz mı ? Ayrıca şebekenin reaktif ihtiyacı diye birsey var mı?
 
Evet var. Generatörünüzün nominal aktif gücü 12.75 MW. Muhtemelen tahrik makinanızın nominal mil çıkış gücü de 12.75 MW'dır. Tahrik makinanızın yük sınırını bilmeniz lazım. Tam yükte çalışmak istiyorsanız, güç katsayısını 0.85 yapıp, 12.75 MW'a ayarlama yapın.
 
TEİAŞ ile yaptığınız bir sözleşme yokmu? Bizim santral değerlerinde reaktif aktif alışın %20 sini,aktif satışın %15 ini geçmeyecek.Aktif alışın %15 i kadarda reaktif satabilirsin.Müşterilerin çektiği yüke göre türbinlerin cos Q si 0,98 de çalışıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst