ELektrik süpürgesi motorundan rüzgar enerjisi??

orhanusta

Üye
Katılım
22 Haz 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimde kullanmadığım bir elektrik süpürgesi var. Üzerinde 230V 1500W lık olduğu yazıyor. Bunun motorunu kullanarak sizce rüzgardan elektrik üretebilirmiyim?
Hobi amaçlı uğraşmak istiyorum. Kapının önündeki aydınlatma ampullerini yaksın yeterli.

Motordan çıkan elektriği, yine kullanmadğım bir bilgisayar şarj aletinden aküye yönlendirmeyi düşünüyorum. Adaptörün üstünde 100-240V 1,5A yazıyor. Ayrıca bir akü şarj cihazına ihtiyaç varmıdır? Birde şarj olsa bile aküdeki elektriği tekar AC ye nasıl çaviririm, ampuller için?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kimseden cevap gelemediğinden kendime cevap yazıyorum laptop şarj aleti tabiki olmaz. gücü yeterli olmaz, muhtemelen hemen yanar.
 
Rüzgar Türbini yapıyorum gibi konu başlıklarına bak biraz bilgi edin olur mu olmaz mı neden olmaz neler yapılırsa olur vb. çıkan voltaj türü nedir ne ile nasıl faydalı hale getirilir... sorulaının tamamımın cevabı bu forumda mevcut
 
Okumak mı, bu olay ülkem halkına uymaz, genlerinde yok
 
silvestır insanları aşağılayacağına, varsa bi bilgin onu paylaşabilirsin. Benim ne okuyup okumadığımı bilmiyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst