Elektrik süpürgesi hakkında

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
64
Evde kullanmış olduğumuz Philips Marathon elektrik süpürgesinin arkasından çıkan hava motordan mı geliyor,çekilen tozlardan arka filtreden çıkma ihtimali var mı.? Yeni taktığım filtrenin gözeneklerini biraz geniş tutmuşlar eğer tozların buradan çıkma ihtimali varsa filtrenin üstüne ince bir sünger koymayı düşünüyorum.
 
Evet tespit ettiğiniz gibi filtrenin gözeneklerinden küçük tozlari yerden çekip havaya karıştırıyor karışıyor,Sağlıklı ve doğru olanı içinde su olan süpürgelerden kullanmaktır, bunları ise, kadın kısmı kullanımı zahmetli ve pis su içinde bekleyince koku yapıyor diyerek kabul etmiyor,,,
 
Merhaba. Bu değiştirdiğiniz hepa filtresi motor çıkışına konulan ve motorda partikül (olası kirli parçalar, örneğin motorun kömür fırçalarının dağılan tozu gibi) olması durumunda ve cyclone sürahisinden en az 2 filtreden daha geçtikten ve motor içine emildikten sonra dış havaya verillmeden önce bu hepa filtreyle korunan kısmıdır. Bazı tiplerde yıkanabilir (örneğin Cyclone'lu Goldmaster'larda) ve hiç değiştirilmeden sürekli kullanılabilir olduğu halde, bazı tiplerinde (örneğin Cyclone'lu Fakir Ranger gibi) yıkanmayıp arada basınçlı hava tutularak temizlenmesi ve 6 ayda bir bu hepa filtrenin (motor çıkışındaki) mutlaka değiştirilmesi tavsiyesi kendi kitapçığında belirtiliyor.

Eğer orijinal parça (ürün markasına çok uygunu, orijinalini ) kullanmadıysanız bu hepa filtreyi kesinlikle kullanmayın, çünkü sadece orijinal hepa filtreyi bu motor çıkışı kısmında kullanırsanız "Cyclone teknolojili" bu süpürgeniz % 99,99 oranında tozu içerideki toplam filtrelerinde tutabilmiş olur, yani % 0.01 oranında tozun dışa kaçak payı yine vardır, yani % 100 bu tozu tutamaz. Ayni durumun sulu sistem süpürgelerde de % 99.99 tozu suya hapsetme ve % 0.01 oranında havaya kaçırma oranı mevcuttur diye biliyorum.

Ancak her 2 tip (Cyclone teknolojisi ve sulu sistemli) süpürgeler, normal kağıt torbalı süpürgelerden çok daha fazla toz tutma yüzdesine sahiptir, yani sıradan kağıt torbalılarda % 99.99 oranında tutma durumu hiçbir zaman yoktur, her zaman çok daha fazla dış havaya tozun kaçak oranı vardır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst