elektrik projesi çizdikten sonra ne yapmalıyım?

hasanburak

Üye
Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
merhaba ;
ben elektrik mühendisliğni yeni bitirdim ve serbest bir büro açtım. olduğum yerde yapı denetim mevcut.
projeyi çizip çıktısını aldıktan sonra ne yapmalıyım.ücretlendirmesi nasıl yapılıyor.% kaç düşmeliyim.
yapacağımişlemleri sırasıyla nasıl yapacağımı açıklarsanız. sevinirim.herkeze hayırlı işler.
eşref akman:confused:
[email protected]
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Proje çizildikten sonra AG-OG durumununa göre EMO'nun belirlediği fiyatlar vardır.Alağın ücretin bir kısmını keseğin faturaya KDV olarak,bir kısmını da EMO'ya vize ücreti olarak ödersin.Geri kalanı da sana kalır.EMO'ya vereceğin ücret 80-100TL gibi bişey sanırım.Ama bunu bulunduğun yerdeki EMO'ya sorarsan daha sağlam bilgi almış olursun.Projeyi EMO'ya onaylattıktan sonra Yerel İdare'ye(TEDAŞ,BEDAŞ...) onaylatırsın.Sonra uygulamaya geçersin.
 
Şehir veya projenin niteliğine bağlı olmakla beraber liste üzerinden iskonto genelde %35 - 40 arası uygulanıyor... Pratikte budur ,ama sen faturanı tam liste fiyatından keseceksin..
 
teşekkür edreim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst