Elektrik Proje Ofisi Tüm Merak Edilenler

Apartman projelerinde hangi kağıt boyutu kullanılır ve kaç sayfa olur genelde? Bu ölçek konusunda kafam karıştı da biraz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
belli bir kağıt boyutu yok mesela apartmanın enerjisini nereden alacağını gösterdiğin vaziyet planı 1/200 ölçekli olur, daireler 1/50 ölçekli olur , eğer proje tavuk çiftliği, besihane gibi büyük yapı ise 1/100 ölçek olur. Bu planlar üzerine varsa temel topraklama, kuvvetli akım tesisat, zayıf akım tesisat projelerini çizersin, bunlarla beraber ölçekten muaf olarak kolon şeması, yükleme cetveli, gerilim düşüm hesabı, akım(ısınma) hesabı , topraklama hesabı varsa paratoner hesabını yapar bazı hatırlatmaları da ekleyip antetini(proje müellifi çizen, onaylayan) koyarsın sonra ozalit kağıtta çıktını alırsın ölçeğe uygun olarak.
 
Çizimleri tek kağıda çizince gözükmüyor ama küçük çıkıyor. Kaç kağıttan oluşur genelde bir proje? Çünkü bendeki projelerde A0 kullanılsa bile çok küçük çıkıyor. Piyasada çizenler nasıl yapıyor onu merak ettim.
 
yükleme cetveli excel olarak varsa alabilirmiyim veya ögrenmek amaçlı nerden bakabilirim
 
Sadece ofis açmanın karlı olmadığı söyleniyor. Aynı zamanda taahhüt yapmak ve bir markanın distribütörü olunması gerektiği söyleniyor. Bu konuda ne yapmamız gerekli.
 
Çizimleri tek kağıda çizince gözükmüyor ama küçük çıkıyor. Kaç kağıttan oluşur genelde bir proje? Çünkü bendeki projelerde A0 kullanılsa bile çok küçük çıkıyor. Piyasada çizenler nasıl yapıyor onu merak ettim.
Ozalitcide deneyerek cikti alabilorsiniz bence. Onlarda istediginiz boyutta kagit oluyor. Illa a1 a0 vs demenize gerek yok. Bu projeyi okunur istiyorum dediginizde sizin isteginiz dogrultusunda büyütüp kuculturler.
 
Bürosu olan bir mühendisin başka bir işte sigortalı olmasının önünde yasal engel yok bence...
Elektrik muhendisleri odasinin kesin sartlari var. Bu sartlar yerine getirilmedigi takdirde smm olarak bir projenin altina imza atmaniza izin verilmiyor. Smm dahi olamiyorsunuz.
Bir uerde sigortali calisirken sahis ya da limited sirketi kurabilirsiniz. Fakat kurdugunuz sirkette bagkur odemeyeceginiz icin smm basvurunuz geri vevrilir. Bagkur sartlardan biri. Eger bagkur oduyorsaniz da baska yerde sigortali calisamazsiniz. Calisacaginiz yer kabul ediyorsa sigortasiz calisirsiniz o da ayri bir sey.
Size imza yetkisini germekle tek yetkili emo oldugu icin ve onlarda kendi adınıza olan sirketten bagkur kaydi istedikleri icin ve bu isteme haklarini kanunla aldiklari icin, yasal olarak baska yerde sigortali calisan kimse kendi adina smm olamaz diyebiliriz.
Yasalarda bu maddeler yazmaz ancak odalarin kendi yasalariniz yazabilecekleri yazar. Dolayisiyla odanin her karari yasa hukmunde gecer. Aksi sekilde davrandiginizda diplomanizin size verdigi yetkinizi kullanma hakki bulamazsiniz.
 
Hangi yönetmeliği kim takmıyor merak ettim
 
Birde şöyle bakalım olaya;
Belki EMO bu şekilde karşılık verebilir, örneği yok sanırım..
Bir kişinin bağkurlu olup olamayacağına devlet (aslında bizler)karar verir
veya hangi sosyal güvenlik kurumuna....
Ben elektrik mühendisimiyim....evet..
Adıma işyerim var mı...evet..
Emo bu durumda ne diyecek..
Aslında emo ya sormak lazım bu durumu
 
Ek olarak şunu söyleyeyim, kendi adına işyeri olanlar başka yerde
Ssk lı olabiliyor..bağkur kapanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst