Elektrik proje cizimi

Katılım
23 May 2014
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba ,ben bilgisayarda autocad de proje çizmeyi öğrenmek istiyorum nerden başlayacağım hakkında en ufak bir bilgim yok ustaların önerileri ni bekliyorum

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Autocad i ne seviyede biliyorsun? Temel komutları bilmeniz gerekiyor en başta( line, move, trim, copy,rotate gibi.) Sonrasında kendi açımdan söylesem ben örnek proje üzerinden baka baka çizmeyi öğrendim. Çünkü bu iş sıfırdan çizme olmaz genel olarak. Taslak projeyi değiştirme, ekleme şeklinde olur. Sonra çizdikçe öğrenecek ve hız kazanacaksınız.

Bunun dışında hangi projesi çizecekseniz o konudaki yönetmelikteki önemli yerlere dikkat etmeniz lazım.( Gözünüzü korkutmasın , 1 linyeye 9 lamba, 7 priz bağlanması gibi şeyler) . Yaptıkça daha güzelini yaparsınız.

Piyasada projede önemli olan ana noktalara dikkat etmek ve mümkün oldukça hızlı çizmek benim görüşüme göre.

Kolay gelsin.
 
Engineer e katiliyorum, birileri bana birseyler ogretecek die beklemek yerine ac bilgisayarini taslak projeler uzerinde oyna.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst