Elektrik panosundan gelen ses

" Yandaki binadada var " sözü doğru değil.
Kontaktörler,normal şartlarda ses yap-
mazlar.Ya bakımı yapılacak,veya,yenisi ile
değiştirilecek.Normal kontaktör seside ! rahatsız ediyor ise," sessiz tip " tabir edi-
len tiplerle değiştirilecek.Bu tip kontaktör-
ler,Legrand ve Simenste bulunmaktadır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anlamıyorsanız elektrik bilginiz yoksa elektrikçi çağırın. Bizler burada temel elektrik bilginiz bilginiz olduğunu varsayarak yorum yapıyoruz. Elektrik ciddi bir iştir. Hafife alınmaz. Bilmeden kurcalarsanız can ve mal kayıplarına neden olabilir. Çözümü burası değil.
 
Kontaktörler çek bırak yaptigi icin zamanla asinabilir (icindeki nüve yay ) o nedenle ses yapar kontaktör degismesi sesi kesebilir en basiti elektrikci cagirmanizda fayda var
 
Bu ses kontaktör sesi kontaktörleri değiştirin vida sıkma ile bu ses gitmez ama bu işten anlayan bir usta bulup kaliteli marka sisemens,schneider eaton gibi kaliteli markalardan taktırın
 
Eski komşum iki elini elektrik çarpması sonucu kaybetmiş bir TEK calisaniydi. Evindeki prizi bile kendin değiştirme diye tembihlemişti. O yüzden uyarılarınız için sağolun arkadaşlar merak etmeyin bizim müdahalemiz sadece kutunun kapağını açıp kapatmaktan ibaret olur.Bir elektrikçi çağırıp baktırırız artık. Hepinize teşekkürler.
 
Kontaktor sesi... Yenisiyle değiştirin yada elinizden geliyorsa kontaktoru söküp içindeki yayın birbirini çeken nuveleri temizleyin, kontaklarıni temizleyin Sokmusken.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,287
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst