Elektrik Panosu Değerleri?

Ortalama olarak söyleyeyim.
2 kişi 100 m2 bir ev için 80-100 aralığındadır.
İçeriği ise;
Elektrikli Şofben ya da elektrik sobası olmadan,
Lambaların hepsinin LED olması.
Haftada; 2-3 saat ütü yapılması, 3 sefer 1 saatten çamaşır ve bulaşık makinesi çalışması
Sabit buzdolabı çalışması, sabit kombi çalışması (40°C gibi)
Hafta da 5 saat laptop çalışması ve diğer ıvır cıvır tüketimler.
Ortalama olarak, kısıtlı ya da lüks tüketim olmadan bu fiyatlar gelmektedir. Genelde A / A++ arası cihazlar için hesap edilmiştir.
Asıl hesap ise tüketilen kW cinsinden hesap edilir ama anlamanız için bu şekilde yazdım.
Bu ay takip yoluna gidin. Evdeki cihazların tükettiği güç ile çalıştırdığınız saatleri hesap edin. Hesap ettiğiniz toplam kW ile fatura üzerindeki tüketilen kW ı karşılaştırıp sonuca gidersiniz.
NOT: Tüketimini bilmediğiniz cihazları buradan sorabilirsiniz.

Arkadaşımda Şırnak ta görev yaparken; ortalama 80 TL gelen fatura 350 TL ye çıkmıştı. Durum seninki gibi cevap verebilen yok. İşin aslı ise; bölgede kaçak kullanımları ortak olarak faturalara bölmüşler. Yan komşuları savcı olan kişiye durumu açmışlar. Savcı ise ben ödedim sizde ödeyin demiş. Bu tür bölgeler için yapılacak pek bir şey yok demeye getirmeye çalışmış.
Tüm TÜRKİYE olarak; kayıp kaçak bedeli ödüyoruz zaten. Aradaki fark ise, dönemsel olarak bölgede ki kayıp kaçak bedellerini tüm TÜRKİYE ye bölemediklerinde (bölgede kaçak oranına göre açık çıktığında), bölge halkına lanse etmeleridir.
Yanlış biliyorsam düzeltin :rolleyes:
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu cihaz pensamper metredir kullandıkları cihaz sarı renklimiydi?Kabloyu pens kısmının içine mi aldılar ki öyle yapmamalılar 200 değer demişsiniz ya eğer 200 olsa ölçülen değer sizin evinizde x5 sayaç akım trafoları ve en az 2 metrelik pano olmalı evinizde 200 diye bahsettiğiniz değer 20.0 dır yani 20A dir fişleri çekince ya lambaların çektiği 4.0 gibi bir akım çekmiştir veya 0.40 gibi bir değerdir bi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst