Elektrik motoru fren sistemi hakkında

220 dc fazla.
60 Volt dc tavsiye ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
daha kısa sürelerde frenleme yapmak isterseniz motor gerilimi ile frenlemeyi deneyin.
yapmanız gereken sadece motoru tersine çalıştırmak ister gibi bir fren devresi kurmak ve süreyi de oldukça kısa tutmak. bu devreler yıllardır vibratör motorlarında sorunsuz çalışıyor.
ben hiç bu sebepten yanan motorla karşılaşmadım yada güç devresinde arıza yaşamadım.
doğru akım frenleme zamanla motorun yanmasına yada tahrip olmasına neden olur. verilen gerilim ne olursa olsun.ayrıca doğru akımın bir dezavantajı da zamanla kontaktörün kontaklarını bozmasıdır. ki bu her türlü doğru akım frenleme devresinde devamlı sorun yaratmaktadır bunun önüne geçmenin yolu da alternatif akımı da kontaktörün bir kontağından geçirip ondan sonra doğrultup tekrar kontaktörden geçirmektir.
ayrıca bu şekilde yapılan motor frenleme devreleri motorun miline monte edilen frenlerinde hızlı frenleme yapmasını sağlar. bu şekilde yapılan devreler frenlerin kaçırmasını da engeller.

iyi çalışmalar
 
eğer fren bobini ile fren balatası arasındaki aralık çok fazla ise bobin ısınır ve bir süre sonra dediğin gibi kavrulur. fren baskı yayları çok sert olabilir bunları azaltabilirsin buda fren yaparken bir miktar kaymalara sebep olur eğer kayma senin için problem değilse bu şekilde ısınma sorunu çözebilriisn olmadıysa freni soğutma için bir fan bağlaman lazım veya hava ile soğutabilrisin ama hava ile soğutmanın maliyeti fazla olur.
 
arkadaşım DC24V ile denemeni tavsiye ederim frenleme zamanınıda devreyi çalıştırıp durdurarak ayarlarsan daha iyi olur.
 
220volt gırıs cıkıs dc 24v olan kopru tıpı dıyotlar var motor enerjısı kesıldıgı zaman frenleme ıslemı yapıyor asansor sıstemlerınde kullanılıyoreger ılgılenırsen ben san a baglantısınıda gondereyım asansor sıstemlerınde sorunsuz sekılde calısıyor ama vıbrasyon sıstemınde calısırmı bılmıyorum ama dımmer devresı ıle bv sıstemlerın calıstıgını ve verımlı oldugunuda bılıyorum
 
Dc 24, 48, 60 ve 100v
Kullanım yerlerine göre voltaj değişir. Vibratör motor olduğu için 24v yeterli olur
dinamik Frenleme_1.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst