Elektrik motoru devir ve tork kaybı

Iammy

Üye
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
92
Puanları
1
Yaş
20
Elimde deneme tahtası gibi kullandığım markasız bir traş makinam vardı. Su geçirmeme gibi bir iddası yoktu fakat baya suyun altında da kullandım bataryası öldü onu değiştirdim yani sırf bozulsunda tamir edeyim diye uğraşıyordum.
İçine su kaçtığı için bazı kısımları küflenmeye başlamıştı ama hala traş yapabiliyordu. bende içindeki motoru çıkartım (tek harektli parçası) . İçindeki motor oyuncaklardakinden biraz daha büyük FF180 boyutunda 1.2v luk bir motor. wd40 ile güzelce rulmandaki ve motorun içindeki ve dışındaki küfleri temizledim. Tekrar topladım elimle döndürdüğümde bile hissediyorum gerçekten yumuşamış yağlanmış gibi fakat çalıştırdığımda traş kafasını hareket ettirmeyi bırak kendi kendine dönmeye bile başlayamıyor. Torku ve deviri ciddi anlamda düşmüş bunun sebebi ne olabilir
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Rulmanlara ve motora wd 40 vb kimyasallar sıkılmaz. Alkolle temizleyin ve biraz kurumasını bekleyin. Normalde kaç volt ile çalışıyordu ve içinde hangi pil vardı siz ne taktınız?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst