Elektrik motorları dersi vize soruları

Katılım
26 Eki 2017
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
25
Endüvide indüklenen gerilim nelere nasıl bağlıdır
Dc motorlarda hız ayarı nelere bağlı olarak nasıl yapılır
Dc motorların kalkışta yüksek akım çekmesinin nedeni nedir
Seri uyarımlı dc motorların yüklü çalışma karakteristiğini çizerek yorumlayınız

Etiket değerleri 200v/12kW, 2000/d olan paralel uyarımlı dc motorun tam yükteki verimi %75 , demir ve mekanik kayıpları toplamı amma gücünün %5 i kadardır. Uyarım sargıları direnci 50ohm olduğuna göre tam yük için bakır kayıplarını ,endüvide indüklenen gerilimi ve momenti bulunuz

maalesef bir kaç derse girmeyince konuları baya kaçırdım bu sorular ın cevapları için yardımlarınızı bekliyorum :)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu soruların cevabını kendinin arayıp bulması daha sağlıklı değil mi? Dersi kaçırdıysan bile o konu ile ilgili piyasada hem kitap hemde internette bir sürü kaynak var.

Eğer hazıra alışırsanız bu işleri öğrenemezsiniz.Mezun olunca da işe girmekte sıkıntınız olur.
 
Meslek hayatına atılınca sana verilecek projeleri de başkalarına yaptıracaksın herhalde. İşveren de bunu farkedince seni işten çıkarıp o başkalarını işe alır artık.

Şu soruların çoğunun cevabını biraz kitabını okuyarak, biraz da internette aratarak bulabilirsin. En azından araştırdığını, neleri bulduğunu ve nelerin kafana takıldığını söyle ki senin öğrenmeye niyetli olduğun anlaşılsın.
 
Okul umrumda değil şahsen bitirmeye uğraşıyorum asıl hedefim muvazzaf ast olmak
 
Darbede Kazandım Kayıt Yapmaya giderken okuldakiler atıldı ve okullar kapandı

Bu kafa ile Astsubay olamazsın.

Ben kontrol cüyüm lisede derslerim yazılım ve pic programlamak ile geçti ve ünide elektrik dersleri görüyorum gerçekten umrumda değil
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Samet kardeşim..

Ben 10 yıl TSK'ya hizmet ettim.Benim burada Ast. olmazsın derken kastım derslerin değil.Mantialiten düşünce biçimin yalnış. Mülakatta bunu anlarlar büyük ihtimal.

Heleki Ast. gibi ihtisası dışında çalışma olasılığının çok çok yüksek olduğu bir ortama girmek isteyeceksin ama önündeki işe umurumda değil diye bakacaksın.Kusuruma bakma ama TSK'da o işi seve seve öğretiler adama.Eğer Ast. olursan zaten istemediğin bir sürü kurs,eğitim ve sorumluluk alacaksın eğer bu mantıkla bakarsan onlara da mı umurumda değil diyeceksin?

Galiba senin kafanda Ast. olur sadece işimi yaparım (pic proglama yada kontrolcülük) diye bir kurgu var.O işler öyle yürümez TSK'da yeri gelecek kantin işleteceksin yeri gelecek güvenlik işine bakacaksın yeri gelecek araba tamirinden sorumlu olacaksın,sana bir görev verilirse o işi yapmak zorunda kalacaksın hemde iyi yapmak zorunda.TSK insandan verim almanın alasını bilir.

O yüzden bu mantıkla iş yapacaksan, dersi öğrenmek için değilde sadece geçeyim diyeceksen,sorumluluk alıp extra iş yapmayacaksan v.s bence hiç bulaşma Astsubaylığa.Hasbelkader olsan bile burnundan getirirler yada o kafa yapını 6 ayda yontup yeniden dizayn ederler. Bence birileri ensende boza pişirmeden kendin yanlışlarını ve bakış açını düzelt.

Bu şekilde hem daha çok şey öğrenirsin hem işini iyi yaparsın hemde istediğine kavuşma ihtimalin artar.

Ha değişmem dersen büyük ihtimal senin bakış açın mülakat heyetinin umurunda olmayacaktır.

umarım ne kast ettiğim anlaşılmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst