Elektrik Makinaları hakkında geniş bilgi

asabı bozuldu arkadaşın koyun hemen istediği dosyayı oraya ohhhh ya ne güzel :) kimse kıymetini bilmezki zaten elindeki nimetin neyse!!!
 

Ekli dosyalar

  • ELEKTRIK MAKINALARı DENEYLERI.rar
    296.8 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bunun neresi polemik onlar türk ve müslüman arab felan değiller
 
merhaba arkadaşlar benim elektrik makinaları ile ilgili bir problemim var . ben iş yerinde bir vinç yapıyorum . ancak motor mili direk yüke biniyor arada başka ara eleman yok . motorum 0.37kw motor ve elimdeki yük yaklaşık 50 kilo civarında . normal şartlarda 380 volt 50 hz de motor baya kuvvetli ancak ben 380/380 çıkışlı 1.1 kw lık bir inverteri motor bağladım ve frekansını 20 hz de düşürdüğümde motora elimle bastırsam bile duruyor .bende bunun yani 0.37 kw lık bir motorun 20 hz veya başka frekanslarda kaç kilo yükü kaldırabileceğini araştırdım . ancak bulamadım bilen varsa sevinirim teşekkürler.

Arkadaşım bildiğim kadarı ile invertörün devir kontrolü içinfrekansı değiştirse de motorundan sağlıyabileceğin tork değişmemili.Çünkü invertörler v/f oranını sabit tutarlar.

Yanlışsam lütfen düzeltin...
 
Teşekkürler, yararlı kaynaklar...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst