elektrik mühendisliği tecrübelerinizi pür dikkat bekleyeceğim

hasan3883

Üye
Katılım
29 Ağu 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
mrb abilerim ve arkadaşlarım. bn bu yıl elektrik mühendisliğini kazandım ve hazırlık okucam.Hedefli olmak bir insan için en önemli şey bence yani bn mutlu oluyorum hedef belirleyince.Çok istekliyim acayip meraklıyım elektrik konusunda ve hiçbir detayı kaçırmak istemiyorum bu meslek hakkında. bu yüzden tecrübesi olan kişilerden faydalanmak istiyorm. ilk hedefim belli çok güzel çalışarak ingilizcemi en güzel seviyeye getirmek.ama daha farklı bir hedefim de olabilir mi.yani tavsiye ettiğiniz bir şey var mı. ne biliym şunu oku şunu araştır falan. ya da sizin keşke hazırlık okurken şunları baştan halletseydim falan.. ya da önümüzdeki yaz tatilinde şurda çalış para vermeseler bile iş öğren.tavsiye edebileceğiniz herşey olabilir.Kayseriliyim bn ve çok ta amelelik yaptım çok şey hakkında bilgim var bu yüzden herrrşey olabilir.zor demem yani.Anlatabildim umarım kendimi size.. iki dakkanızı ayırabilmeniz beni çok mutlu edecektir.

Saygılarımla...
 
Kardes bende Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim...
Bu elektrik-elektronik işi gerçekten kendi adıma sölicek olursam çok zevkli ve güzel bir iş.
Keşke bizim önümüze engel koymasalardıda bizde Mühendislik falan okuyabilsek..

Geçen yaz ve bu yaz baya çalıstım ve ezbercilikle eski kafalılıkla hiiç bir şey yapamazsın bu meslekde.

Araştırcan, kovalican, kesicen, kopyalican, yapıştırcan, ordan burdan alcan, bişiler yapcan bunu pratik zekanı kullanarak kafanda birleştircen.
Yeni başlayan biri olarak ilk gözlemlerim ve yaşadıklarımı söylüyorum..


Tabi asıl tavsiyeleri sana tecrubeli abilerimiz vercek...

Kolay gelsin... Yeni okulunda ve mesleğinde başarılar dilerim.

 
Tşk ederim temennin ve cvp yazdığın için kardeşim.

Evet her yeniliği her alanda açık olmak gerekir meraklı olmak gerekir.Ama dediğin gibi büyük abilerden de tavsiye bekliyorum.En azından bu sene ne yapmam gerektiği hakkında.
 
İngilizce konusunu kendin yazmışsın zaten.Bunun dışında bu siteyi takip etmen yararına olacaktır.Eğer elektrikle ilgili temel şeyleri öğrenmek istiyorsan MEB' nın pdf kitapları var internette onları takip edebilirsin.Hobi elektroniği ile ilgilenebilirsin.
Biraz hobi elektroniği tecrübesinden sonra pic programlamaya geçilebilir.Bilim Teknik dergisinin eski sayıarında Yavuz EROL hocanın çok güzel projeleri var onları incele.
Eğer yazın bir yerde çalışmak istiyorsan birşeyler öğreneceğin kişilerin kalifiye olması çok önemli, kulaktan dolma yanlış bilgiler seni yanlış yönlendirebilir.
Bu arada okulunda hayırlı olsun :)
 
kardeşim işi oğrenmeye bak şimdiden dal olarakta enerjiye odaklan bence
 
sadece yaz tatili değil, zamanın olduğu sürece (eğer ikinci öğretim okursan daha iyi) part time olarak çalışmanı tavsiye ederim. okul bitince askerliğini yapmadığından dolayı çoğu firma tecriben olmadığından seni düşük ücretle çalıştırmak isteyecektir. ama okul süresince çalışıp tecrübe kazanırsan çok daha farklı olacaktır. yaptığın hiç bir işi basit iş olarak görme, kablo çekmek, kablo soymak, ek yapmak vs. bunlar bile tecrübedir.
 
Sn. hasan3883;

Hangi okulu kazandınız?

Bu meslekte başarılı olmak istiyorsan teknolojiyi sürekli takip edeceksin.Teknoloji ile kendi bölümünü pekiştireceksin.Yeni cihazları,yeni ürünleri bileceksin.Tabii biyerlerde part-time çalışırsanda senin yararına olacaktır.

önemli olan bir işi yapmak değil,işi nasıl yaptığınızdır..
 
Son düzenleme:
Tşk ederim değerli bilgileriniz için.
Yıldız teknik elektrikte okucam inşallah.
 
Ama yani şimdi şöyle bi durumda var. Hani elektrik okumak zor diyorlar tahmin edebiliyorum da zorluğunu. İkinci öğretim de degil benimkisi. bir yerde okul varken çalışmak illaki dersleri etkilicektir öyle değil mi???
 
merhaba;
öncelikle hayırlı olsun ve meslegınde başarılar dılıyorum.bence sen ilk elektrıgın temel esaslarından baslamalısın kendıne saglam bır temel elektrık bılgısı olusturman gerekıyor daha sonrasında ztn okulda gordugun egıtımle otomatik kumanda ,sayısal elektronık ,otomasyon derken basarılı bı muhendıs olup pıyasaya atılcaksın.Okul varken bı yerde calısırsan daha cabuk ılerlersın bu meslekte pratik sart.Inşallah hersey gönlunce olur kardeş ...!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst