Elektrik mühendisliği hakkında

Katılım
28 Haz 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
31
Herkese merhaba.İnternette her yeri defalarca araştırmama rağmen hala net bir karara varabilmiş değilim.Sormak istediğim şeye lütfen sadece bölüm mezunu olupta iş hayatına atılmış olan büyüklerim cevap versinler ki bu başlıkta tercih yapacak kardeşlerim ve genç nesiller hakkında referans olsun.Anadoludaki üniversitelerden birinde elektrik-elektronik müh. okuyorum.Okuduğum kul daha çok yeni.bölüm zaten daha ilk mezunlarını bile vermedi.3. seneye geldindiğinde emo nun elektrik imza yetkisi yani yüksek gerilim için istediği derslerin verilip verilmeyeceği belli değildi:Ben yaşadığım bir çok olay sonucu okulu 2 sene aksattım ve bu sene öğrendim ki elektrik makineleri labı açılmış seneye de emo için gereken dersler verilecek büyük ihtimalle hala net olmasada.Gurbette okuyorum.Sormak istediğim iki şey var:

1-Staj da gördüklerimden ve internet araştırmalarımdan anladığım kadarıyla türkiyede yüksek gerilim ve otomasyon iş imkanı açısından çok önemli gözüküyor elektronik ve haberleşme ise kısıtlı iş sahasına sahip ben böyle analdım.Bu doğru mu?Gerçekten elektrik müh. ve elektrik-elektronik arasında çok büyük farklar var mı.

2-Okduğum bölümü okumaya devam mı edeyim yoksa elektrik müh. ne mi geçiş yapayım?Ben elektrik-elektronik okuyorum ama gerçekten bir elektrik mühendsinin yüksek gerilim bilgisiyle bir elektrik-elektronik mezununun ki aynımıdır ve bir elektrik mühendisinin eğitimi bir elektrik-elektronikçinin elektronik,haberleşme bilgisi aynımıdır.

3-Mühendislik gerçekten çok özveri ve gelişme isteyen bir meslek yalan yok.Ama bir anadolu üniversitesinden mezun olan adam kendini geliştirip teknik üniversite mezunu adam seviyesine gelebilir mi?

Önceliğim iş ve meslek gerçekten çok güzel.Elektrik daha çok istiyorum çünkü enerji üretimi çağın ihtiyacı.Elektronik deyince daha çok tamirat parça üretip satmak vs akla geliyor.Mikroişlmecilerle programlamayla ilgili argeler vs ne durumdadır araştırmadım.Bu konulardada da elektronik mezunu çalışan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

4-İnternette elekktirk-elektronik müh. ktüden iyi ortalamayla mezun olmuş biriyle tanıştım bana iş başvurularında hep itü,odtü vs aradıkarını en sonunda arge de çalışmaya başladığını orada da ayak işleri yaptırdıklarını söyledi.Gerçekten mühendisliklerin artık neredeyse tüm şehirlerde olması ve ülkemizde bu kadar mühendis için iş sahasının olmaması beni korkutuyor.

5-Benim düşüncem özel sektörde geliştikten sonra yurtdışına geri dönmek ve birçok dil öğrenmek.Bu ülkeden çıkıp iyi mühendis olmak için bu gerekiyor anladığım kadarıyla.Bu konu hakkında da yurtdışında uzun yıllar çalışmış,çalışan büyüklerimin tavsiyelerini ve tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst