Elektrik mühendislerine mulakatlarda sorulan teknik sorular neler olabilir?

tank

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba ben 2011 haziran ayinda yildizdan mezun oldum ve askerden yeni geldim simdi is arayisi icersindeyim,haliyle teknik bilgileri askerlik sayesinde biraz unuttum acaba mulakatlarda teknik bilgi olarak ne sorulabilir?
Birde onume gelen firmalara basvurmalimiyim?Nasil bir secime gitmeliyim?
Verdiginiz cevaplar icin simdiden tesekkurler:)
 
mühendislerin bilgileri kağıt üzerinde olduğundan bence giyim kuşam kanuşman, kısacası dış görüntün daha önemli, maaş için uçma işi öğrenmek istiyorsan özel sektörün sömürmesine katlanmak zorundasın, umarın iyi bir iş bulursun kendine
 
genelde teknik soru sorulmuyor, çok nadir. büyük kurumsal firmalar hariç 1500-1750 ücret verirler beklentin buna göre olsun..
 
Son düzenleme:
mühendislerin bilgileri kağıt üzerinde olduğundan bence giyim kuşam kanuşman, kısacası dış görüntün daha önemli, maaş için uçma işi öğrenmek istiyorsan özel sektörün sömürmesine katlanmak zorundasın, umarın iyi bir iş bulursun kendine

o kağıt üzerindeki bilgiler le iş yapma devri eskidendi; hala adayın bilgi seviyesine bakmadan mühendis alan firmalar yok mu;tabiki var . Ama bunlar sırf aldıkları adam mühendis olsun ama yaptıracakları işlerin mühendislikle alakası olmayan işletmelerdir. Özetlemek gerekirse adam sana mühendislik yaptıracaksa süper bi şekilde senin bilgini ölçer yok yaptırmayacaksa dil bilmen herşey için yeterlidir.Tabi 1500 tl maaş için çalışmaya ikna etmek için seni sıkıştırabilir de. Tavsiyem ben şu parayı istiyorum diyebilecek kadar kendini geliştirmen yönündedir. Bahsettiğim ücret 1501 TL bile olsa o 1 TL fark senin kendine olan inancın ve güvenini gösterir.Mesele kendini bilmektir.
 
Yeni mezuna 1.500-1.750 lira mı veriyorlar ???Anca kurumsal firmalarda o ücret veriliyor. Yoksa yeni mezuna verilen maaş 1.000 lira civarında, 1.500 lira üstüne 1-2 yıl tecrübeli olmadan zor. 20`e yakın firmayla görüştüm, en yüksek ücret 1.500 liraydı (şehir dışı şantiye işi), 800 lira diyen bile vardı.

Teknik soru pek sorulmuyor, çok fazla teknik soran zaten biraz daha tecrübeli arıyor.
 
Yeni mezuna 1.500-1.750 lira mı veriyorlar ???Anca kurumsal firmalarda o ücret veriliyor. Yoksa yeni mezuna verilen maaş 1.000 lira civarında, 1.500 lira üstüne 1-2 yıl tecrübeli olmadan zor. 20`e yakın firmayla görüştüm, en yüksek ücret 1.500 liraydı (şehir dışı şantiye işi), 800 lira diyen bile vardı.

Teknik soru pek sorulmuyor, çok fazla teknik soran zaten biraz daha tecrübeli arıyor.

ya bana hiç denk gelmedi yada şehirlere göre değişiyor bu iş verenlerin karakteri ; dediğim gibi mesele adamın sana ne verdiği değil ben şu kadar para istiyorum diyebilmektir.Zaten bu cümleyi kuracak kadar kendinize güveniniz yoksa iş öğreniyorum ayağına bedava da çalışırsınız. Hani bir laf vardır eşek olduktan sonra semer vuran çok olur diye bizim memleketimizde de öyle işverenler kendine daha çok binecek eşek arar.
 
İstanbul, kariyer nette ve gazete ilanlarındaki yeni mezun elektrik mühendisleri ilanları. Kurumsal daha doğrusu uluslararası olan çok uluslu firmaların haricinde bunlarla karşılaşmamanız mümkün değildir. Karşılaşmadım diyenede inanmam, ben bizzat yaşadığımı biliyorum, teklif edilen ücretleride çok iyi biliyorum. Kabul etmediğim için zaten o kadar çok görüşmeye gidiyorum. Kardeş 2 bin lira ile işe başlanıyorsa, kimse tıpa falan girmesin herkes mühendis olsun, acemi adam 2 bin lira ile işe başlarsa amanın 10 yıllık mühendisi düşünemiyorum:cool: Ah derseniz benim okulum çok iyi, süper ötesi ingilizcem var, okurken çalıştım, kendimi geliştirdim, ilanlardan seçim yaparım her ilana baş vurmam derseniz saygım sonsuzdur.
 
Yelek 87 dostum kariyer.net ve gazete ilanlarında yeni mezun mühendis arıyoruz gibi bir ilanla daha önce karşılaşmadım.Mutlaka vardır bana denk gelmemiştir ona birşey söyleyemem. Bahsettiğiniz yeni mezun olan mühendise 800-1000TL gibi küçük düşürücü ücretleri daha çok istanbul piyasasındaki özellikle taahüt sektöründeki firmalar yeni mezun olan kardeşlerimize reva görmektedir.Bunun yanında birde satış mühendisi diye tabir edilen altına bir araba verilip tüccar gibi mal satmaya zorlanan arkadaşlar da bu tip rakamlarla karşılaşıyorolabilirler.Bugüne kadar sadece bir arkadaşım bu bahsettiğiniz rakamlarla benim bahsetmiş olduğum sektörde bu durumla karşı karşıya geldi. Ama özetlersek durum yine de yeni mezun olup-olmamak değil işten istenilen şeyleri yerine getirip-getirememe kendine güvenme meselesidir. Tabiki yeni mezun bir kişinin tecrübesizliğinden kaynaklanan bir çok eksik yönü olacaktır. Fakat kendini ve mesleğini bilen kendine güvenen bir iş adayı kalkıpta 1000 tl maaşa razı olmaz. Fakat bu ücrete tamah eden çok kişi var çünkü her okulda hakkıyla mühendis yetiştirilmiyor,her gün mezun sayısı katlanarak artıyor,yetersiz laboratuar yetersiz dersliklerde,hak ederek mevki kazanmayan akademisyenlerin elinden çıkan bir dünya iş adayı piyasa da işverenlerin sadece mühendisin imzasının gerektiği ve mühendislik adına hiç bir şey yapılmayan işletmelerinde bahsettiğiniz ücretlere çalışması bekleniyor. Herkes sizin yaptığınız gibi yapıp iş görüşmesinde o rakamları duyduğunda arkasını dönüp gitse hatta ve hatta benim gibi daha ilk görüşmesinde adamla kavga etse bu işverenlerin ağzından bu rakamlar çıkmaz ama bu sadece bir iki kişiyle malesef olmuyor.( Bu arada adam 1500 TL teklif etmişti.)
Bunun yanında herkes mühendis olsun acemi adma 2 bin TL alırsa 10 yıllık mühendis düşünemiyorum demişsiniz,herkes tıpa da gitmeyip mühendis olsun demişsiniz. Şu eleştriyi yapmak isterim ; meslek sırf para için seçilmez veya yapılmaz tabiki hayatımızı idame ettirmek için para mutlaka gereklidir ama gözünüz sadece paradaysa meslek yaşantınız umduğunuz gibi geçmeyebilir. Sizin düşüncenize göre hangi meslek erbabı nekadar çok para alıyorsa herkes o işi yapsın gibi bir sonuç çıkıyor ; bir örnek vermek istiyorum İstanbulda beşiktaş çarşısında bulunan herhangi bir döner ustası da 2000 TL den aşağı maaş almıyor aynı prensiple kimse tıpa gitmesin hatta yani mezun mühendislerde dönerci olsun :)
Sizinde bu sistemden şikayetçi olduğunuzu düşünüyorum ama biraz daha kendi değerinizi bilmelisiniz yoksa bu sistem de kimse kimsenin hakkını savunmaz
 
Saygıdeğer arkadaşım,Google da kariyer net yeni mezun diye arama yaptığımda ilk çıkanlar buydu, 1-2 yıl deneyimli ilanlarına yeni mezunlar başvurduğuda malumunuzdur.
Kariyer.net - Rnesans Gayrimenkul - Teknik Ofis Mhendisi (Yeni Mezun) i ilan detay

Kariyer.net - ARDELA TECHONOLOGIES - Yeni Mezun Yazlm, Bilgisayar Mhendisleri i ilan detay

ilanların sayısıda çoktur, bende sizinle aynı fikirdeyim ama genel piyasa şartları budur diyorum, 10 yıllık mühendis içinde söylediğim fikirde bu yöndedir. Konu hakkında çok uzun yazılabilir. Ama emin olun mühendisler için piyasa ortlalaması hele yeni mezunlar için pek açıcı değildir. iyi günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst