Elektrik Mühendisi mi? Elektrik Teknisyeni mi?

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
170
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
İyi günler arkadaşlar. Devlet kurumunda elektrik teknisyeni olarak çalışmaktayım. Bu gün karşılaştığım bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bizim kurumda elektrik mühendisi var keşifleri tesisat keşiflerini onun mu yapması gerekir yoksa ben mi yapmalıyım. Birde keşif yapıldığında altına atılan imzada benim imzam mı daha hükümlüdür yoksa elektrik mühendisinin imzası mı? Çıkarılan keşifte elektrik mühendisinin imzası yanında benim imzam hükümsüz kalır mı? Bu yetkiler konusunda yazılı kanun ve yönetmelikler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim. Cevap yazan herkese teşekkürler. İyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Resmiyette sizin yetkiniz mühendisten azdır. Mühendisler 4 yıllık yüksek teknik öğrenim görenler 1. gurup 2.grup iki yıllık yüksek teknik eğitim ve 4_5 yıllık mesleki ve teknik öğrenım görenler yani teknikerler 3. grup enaz lise dengi ve mesleki teknik eğitim gören lise mezunu olup bakanlığın açmış olduğu kursları başarıyla tamamlayan, 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitimin ön gördüğü eğitim sonucu ustalık belgesi alanlar yani TEKNİSYEN lerdir. 1 grup=50 kw proje imza yetkisi.. 2. grup;30 kw 1250 kw a kadar yaptığı işten sorumlu. 3.grup; imza yetkisi 16 kw, 500 kw ve 400 v. akadar elektrik iç tesislerini yapımı. Detaylı ve geniş bilgi ist.ETO nun web sitesinden öğrenebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst