Elektrik kesintisinden sonra lcd nin açılması

rockerbilo

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar. Toshiba 32av615dg lcd tv var. Elektrik kesilip daha sonra geldiğinde lcd kendiliğinden açılıyor. Yani standby konumuna geçmiyor. Biraz araştıdım sony, philips ve samsung gibi bazı lcd lerde de bu oluyor. Servisine mail yazdım. Net cevap vermeden getirmemi yazmışlar. Başkaları da servise danışmış fakat bir çözüm bulamamışlar. Bu yüzden servise göötürmek istemiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan cevap yazabir mi acaba?
 
bende 82 ekran phılıps lcd tv var aynı sorunu bende yasıyorum
 
Evet arkadaşım, çok dikkatli olmak lazım yoksa elektrik geldiğinde çok yükse olursa akım zarar verebilir. Bunu düzeltmenin yöntemleri var mıdır acaba? Prizden fişi çekmeden yani.
 
En uygun çözüm servise verip sorunun giderilmesi diğer 2. çözüm otomasyona yöneliktir elktrik geldiğinde zaman rölesi veya gerilim kontrol rölesi vasıtasıyla gecikmeli olarak priz veya daire girişini devreye aldırmayı düşünebilirsin.
 
bende de sony var aynı sorun oluşuyor elektrik kesildiğinde fişini çekmekte fayda var
 
arkadaşlar merhaba ;

ürünlerinizin arızası yok . ilk aldığınız andan itibaren böyle çalışıyordur. üretim aşamasında testleri kolay yapabilmek için fişi takar takmaz çalışması istenir. bunun çözümü servis menüsüne ulaşmaktır. standby konumu customer seçili olmalıdır. sizin ürünlerinin muhtemelen factory de seçili durumda. Arçelik ve beko ürünleri için menü tuşuna bastıktan sonra 9301 veya 8500 tuşlanarak servis menüsüne girilebilir. options 1 den standby customer seçilmelidir. diğer markaların servis menüsüne nasıl girildiğini bilmiyorum.


Saygılarımla.
 
Aslında ben de bu tür bir ayar olduğunu sanıyordum. Kemikzade açıklayıcı cvp için tşk. Bir de tüm tüm lcd lerin varsa servis kodlarına buraya eklersek süper olur. :D
 
Son düzenleme:
Aşağıdakiler alıntıdır. Baştan şunu da belirtmek lazım, eğer ayarları baştan not ederek değiştirirseniz ilerde sorun yaşamazsınız. Çünkü eğer yanlış bir işlem yaparsanız, fabrika ayarlarına dönseniz bile bunlar değişmiyormuş. Eğer fazla deneyiminiz yoksa bu tür işlerle uğraşmayınız. Kalıcı hasar da verebilirsiniz.

SONY SERVİS MENÜSÜ:Uzaktan kumandadan bekleme konumuna al.Sırasıyla "i+, 5, ses +, power, menü" tuşuna bas.

samsunglarda : "İNFO+MENÜ+MUTE+POWER" ile girebilirsiniz

Vestel ürünleri için (SEG için de geçerli) : MENU, 4, 7, 2, 5

PANASONIC
Panasonic 42PV60 için TV'nin kaç saat kullanıldığını öğrenme (42PV70 veya diğer Panasonic modellerinde de aynı şekilde midir bilgim yok)
Panel de Tv modunu açın. (Uydu veya digitürk kullanıyorsanız AV'desinizdir. TV/AV butonu ile uydudan çıkıp TV'ye geçin)
99. kanalı seçin.Ana Menu altında ses menusune girin.Kalın sesi maximum'a ince sesi minumum'a getirin. Menuden çıkın. (exit)
Kumandadaki index tuşuna basılı tutarken Televizyon üzerinde bulunan (alttaki kapağın içinde) - / V tuşuna basın.Ve girdiğiniz bu menu SERVICE 1 menüsü
Kumanda üzerinde bulunan yeşil butona tam 21 kere basınEkranda Service1 Eq 12 Khz 0 yazdığını görün.Burada iken kumanda üzerinden Hold'a basın.Ve girdiðiniz bu menu de SERVICE 2 menüsüGelelim panelin toplam çalışma saatini görmeye...Service 2 menüsüne girdikten sonra kumandadan 17 kere yeşil butona basın.Sağ üstte Hours gözükür.

TOSHIBA LCD Servis Menü

• Uzaktan kumandadan MENU tuşuna bas.
• Picture (Resim) ikonu üzerindeyken uzaktan kumandadan 9 – 3 – 0 – 1 tuşla
• Servis Menü takip eden bölümlerle görüntülenecek.
• “Options” – “Adjustments” – “Selections”
• OK tuşunu kullanarak giriş yapılıp bölümler içinde gezilebilir.
• Değerleri değiştirmek için {VOL +} {VOL-) {P+} {P-} tuşları kullanılabilir.
• Çıkmak için tekrar {MENU} tuşu kullanılabilir.

LG servis menüsüne giriş

Uzaktan kumandanın ve televizyonun MENÜ tuşlarına aynı anda 5-7sn. basılı tutularak servis menüsüne girilebiliyor.

Ben üstte yazan toshiba kodunu girdim fakat servise giremedim.
Son not lütfen DİKKATLİ olun.
 
HOCAM phılıps lcd lerın servıs menusu ne gırıs hakkında bılgısı olan varmı acaba yayınlars a memnun oluruz
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst