Elektrik kesilince atan sigortalar

Kablo havai daire içi sigortalar normal değerlerde. Direkten ölçüm yapmadı sedaş normal dedi gitti. Yükteyken düşme olur dedi salladı gitti. Diğer abonelerde varmı bilmiyorum ama voltajın sürekli değişimde olması trafo kaynaklı olarak düşünüyorum. Gündüz boşta 220 gece 235v. Yük girerse 10v düşme oluyor. Cihazlarda çalışmama gini durum sözkonusu değil sadece gerilim düşümü çok ilerde kablo yanmasından dolayı şüpheliyim. 10 luk kablo ile değişim yapacağım sanırım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba

Trafo kaynaklı düşünüyorsan , trafoya uzak olmalısın , sedaş trafo çıkışı ve en uzak hat üzerinden yüklü ve yüksüz ölçüm yapıp değerlendirme yapması gerekir . değerlendirmede şartlarda olumsuzluk varsa .

Trafo kademe ayarı yapması gerekir veya hattı ayırıp ikinci bir trafo koyması gerekir .
tabiki size gelen hatta komşularınızda aynı problemi yaşıyorlarsa . dengeli güç dağılımı olmayabilir ?

Enerji firması yıl içersinde bellki zamanlarda trafo çıkışı tüm hatlarından , gün içersinde belirli saatlerde amper ölçüm için kayıt altına alırlar ( sabah , gece , kış ,yaz vs gibi ) güç hesapları yapılır trafo durumu için .

Diğer bir neden hatlarda patlak , oksitlenme , bağlantı yerleri problemleri vs gibi .ve bina için aynı durum

Size tam bilğiyi uygun yerlerden ölçüm ( yük , yüksüz ) çözebilirsiniz . sedaş da yardımcı olması gerekir . test cihazı kalibre edilmiş olması gerekir .

Kolay gelsin . Sağlıcakla Kalın .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst