Elektrik kesildiğinde devreyi akü ile çalıştırma

hakan_25TR

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda siz ustaların yardımına ihtiyacım var.Bu konularda amatörüm çünkü.Eve caydırıcı olsun diye,alarmların dış ünite kutularından buldum ve de içine ledlerden yanıp sönen devre koydum.Bunu da 12 volt adaptörle çalıştırıyorum.Ancak sizden istediğim bunu elektrik kesildiğinde aaba otomatik olarak nasıl devreye sokmam gerektiği.Araya küçük akü koyucam elbette yada 9v a düşürüp 9 voltluk şarjlı pil ama bunu nasıl yapabilirm acaba?Lütfen yardım edin,çok teşekkür ederim.
 
pic programlayarak olabilir mi ki?

picin bir bacağını giriş yap.
senın devrenın elektriği var iken birşey yapmasın.
elektrik kesılnce aküyü devreye soksun.

böyle bir pic prgramlaman ısını gorebılır dıye dusundum. yanlıs olabılır ama denemende fayda var.
 
Sisteme bir çift kontaklı role monte et,role akımı kesilince akün devreye girsin!
 
Sisteme bir çift kontaklı role monte et,role akımı kesilince akün devreye girsin!

çift kontaklı rolenin çalışma prensibi nasıldır peki.. yani ne şekilde elektrik kesilmesi sonucu devreyi tamamlayacak...
 
öncelikle arkadaşa katılıyorum. çift kontaklı röle ile röle kontrol dvresi yapman lazım tabi bukadarlada bitmiyor. bir akü koyacagını söylemişsin. bu aküyü şarj etmek için akü şarj devresinide adapte etmen gerekiyor.
çift kontaklı rölelerin çalışması şu şekildedir. rölenin bobin uçlarına gerekli enerjiyi werdiğimizde rölenin çekili olmayan uçları çeker ve diğer uçlar bırakır. sen şimdi bu kontrol dewresini kullanırken. Şebeke gerilimini (yani elektrik var iken) çekili olmayan uçlara bağlamalısın.aküden gelen voltajınıda rölenin diğer çekili uçlarına bağlamalısın.şebeke gerilimi kesildiğinde rölenin çekili uçları bırakacagından akünün bağlı oldugu uçlar dewreye girecektir ve senin dewreye bağlamış oldugun akü üzerinden beslenmiş olacaktır.
 
öncelikle arkadaşa katılıyorum. çift kontaklı röle ile röle kontrol dvresi yapman lazım tabi bukadarlada bitmiyor. bir akü koyacagını söylemişsin. bu aküyü şarj etmek için akü şarj devresinide adapte etmen gerekiyor.
çift kontaklı rölelerin çalışması şu şekildedir. rölenin bobin uçlarına gerekli enerjiyi werdiğimizde rölenin çekili olmayan uçları çeker ve diğer uçlar bırakır. sen şimdi bu kontrol dewresini kullanırken. şebeke gerilimini (yani elektrik var iken) çekili olmayan uçlara bağlamalısın.aküden gelen voltajınıda rölenin diğer çekili uçlarına bağlamalısın.şebeke gerilimi kesildiğinde rölenin çekili uçları bırakacagından akünün bağlı oldugu uçlar dewreye girecektir ve senin dewreye bağlamış oldugun akü üzerinden beslenmiş olacaktır.

peki röleyi tek başına kullansak NO uca direk dc gerilimi versek çıkısınıda kullanılacak enerjıye versek rölenin NC ucunu aku grubuna baglasak ortak ucla bırlıkte ne gıbı bır aksılık ile karsılabılırız... ya da herhangı bır problem cıkarırmı. yardımcı olabılırmısınız (acil)
 
9 voltluk pille 12 voltluk adaptörün çıkışlarını bir diyodla birbirine bağla.
 
Böyle bi şey yapın hem pili şarz eder kesinti esnasında aküden besler ;) pardon resme bakmadan ekledim R2 değerini, 9V/12V şarj edecekseniz 9V/12V un biraz üzerine voltaj verecek şekilde değiştirin.
Cordless Phone BaCkuPw.gif
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst