Elektrik kaçağı

Katılım
26 Eki 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimde profilo max serisi çamaşır makinası var sorun makinanın gövdesinde elektrik kaçağı var fakat çarpmıyor sigorta da atmıyor sorun nedir acaba ısıtıcı rezistansın topraklara kablosunu çıkarınca düzeliyor
 
buzdolabının prizi topraklı mı? giriş sigortasını yanında kaçak akım rölesi var mı?
 
Rezistansta kaçak oluşmuş olabilir rezistansı değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
 
Kaçak oluşsa sigorta atma yapmazmı yada başka bir sorun
 
Bakın, makine gövdesinde statik (ölü) elektrik birikiyor, olayın tanımı bu şekildedir. Olayın oluşma şekli; toprak hattınız toprağa tam topraklama yapamıyor, zayıf kalıyor, diğer toprak hattını kullanan cihaz, makinelerde biriken bu statik elektrik, evdeki toprak hattını kullanıp toprak kablosunu makinenize siz irtibatladığınızda çamaşır makinenizin yüzeyinde toplanıyor, toprak hattı çok sağlıklı olsaydı eğer bu durum oluşmayacaktı.

Statik elektrik sigortayı attıramaz, kaçak akım rölesini attırmaz, sizi çarpamaz, el temasında vücudunuza bu çok zayıf elektrik geçip kaybolur, kontrol kalemini elinizle makine gövdesine değmezseniz eğer hafifçe yakabilir, özellikleri bunlardır.

Yetkili bir elektrikçi çağırıp toprak hattınızı çok sağlıklı hale getirirseniz bu sıkıntı kaybolur, toprak kablosunu çamaşır makinesine bağladığınızda diğer cihazlarda, makinelerde oluşan statik elektrik direk olarak toprak hattınızdan toprağa akar ve makinenizde statik elektrik hiç birikemez. Kolay gelsin.
 
toprak hattında sorun görünüyor. ,ilk iş pirizdeki toprak hattına bak kontrol kalemi azda olsa yanar. eğer nöyleyse senin toprak hattında sorun . dğer şekilde toprak hattı kontrol kalemini yakmıyorsa sağlamsa makineyi fişe takınca makinenin gövdesinde kaçak varsa sorun makinede yada toprak hatı fişe temas etmiyor. ayrıca fişe temas ediyorsa toprak hattında bir kopukluk gevşeklik olabilir kolay gelsin
 
..rezistansın kablosunu çıkarınca düzelmesi normal..çünkü gövde ile teması ortadan kalkıyor..gerçek bir kaçak olabilir..çarpmayabilir..nötr e yakın bir yerden kaçak vardır..
neyse..sorun olduğu ortada..rezistans ve topraklama kontrol edilecek..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst