Elektrik ile lineer (dogrusal) hareket. Bilgi, yardim?

mayacnc

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
310
Puanları
6
Arkadaslar 2-3cm lik lineer bir harekete ihtiyacim var en fazla 24 volt besleme ile.
Solenoid de olur ama doğrusal olmasi lazim.
Geri beslemeye gerek yok.
Gereken guc miktari son derece az hobi servolarindaki kadar yeter de artar.
En uygun fiyatli ne kullanabilirim, ne tavsiye edersiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
1 silecek motoru ( dc motor )
2 step motor
uclarina lineer vida bagla dogrusal hareket yaparsin
 
Iyi fikir ama
Daha kucuk 1x1 veya 2x2 bir alana sigabilecek kendinden lineer hareket saglayan birseyler ariyorum.
 
Hocam olayı pinömatik pistonla halledemez misin? Bana bu daha mantıklı geldi. Küçük alan için daha ideal. Hem daha ucuz......
 
Ne yazik ki pnomatik kullanma imkanimiz yok, cunku hava kullanma imkani olmayan bir yerde kullanilacak. Ama tam da ihtiyacimiz pnomatik pistonun yapacagi isi elektrik ile yapacak bir arac. Katkilar icin tesekkurler ama hala bir cozum bulamadik, yardimlari bekliyorum.
 
kramayer dişli sistemi kullanabilirsiniz. resimdeki gibi bir dişliyi küçük bir motor ebatında yaptırıp motorun başına yuvarlak dişliyi sabitleyerek kramayer dişliyi ileri geri hareket ettirebilrisiniz.
 
Arkadaslar lazim olan Linear Actuator denen boyle bir cihaz geri beslemesizi de olur.

Memlekette nereden bulabiliriz boyle birseyler.
 
Selamun aleyküm
Sevgili mayacnc sizin mesajı daha önce okduuğumda sanki solenoid hakkında bilginiz var diyeaklımda kalmıştı.
Bahsettiğiniz işi solenoid yapamıyor mu? Solenoid i kendiniz de imal edebilirsiniz. Buralarda bilgililerin yardımlarıyla mıknatıs sarım vebenzeri araçlarla işinizi görebilirsiniz.
Kontaktörü de biliyorsunuzdur belki , solenoid bir aletolması lazım. Apartman otomatiklerinde kullnılır ancak belki sert etki yapıyordur. Gerektiğinde dağıtılıp da kullanılabilir.
Motorun ucuna bir yuvarlak teker benzeri bir parça bağlar merkezinden kaçık olarak da bir kol bağlarsanız yine işinizi görebilir.(tren lokomotif tekerlekleri gibi düşünebilirsiniz) Motorun ucuna tekerden başka makara bağlayıp bir ipi dolandırarak da çekme işlemi yaptırablir bir yaylı sistem ile de geri döndürebilirsiniz.
İşi tam olarak ifade etseniz belki daha efektif yaardımlara muhattap olursunuz.
Hayırlı günler dilerim.
 
arabalarda kapı kilidini otomatik açtırmaya yarayan cihazlar var. kısa strok lineer hareket için ideal. sanırım 24 v idi. kullanmıştım.
 
Arkadaslar bir suru iyi fikir geldi, cevap yazan herkese tesekkur ederim. Ama henuz bir cozum bulamadim. Hareket belli bir hizda, hatta mumlkunse kontrollu olmasi gerekiyor. Yukaridaki resimde gorunen tipte urun temin eden bir firma bilen var mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst