Elektrik Faturasında Endüktif

tredaşa gidip bunlari soracağim . ama bir sonuc alacagimdan emin degilim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Daha önce belirttim. BU daıre ya ıskan almadı, yada abone sanayı abonesı görünüyor. Yazımı bır daha okurmusunuz.
 
Öncelikle faturalarınızı incelediğimizde sizin ve komşunuzun sayaçları aynı yani ikisi de trifaze aktif dediğimiz sayaç ve bu sayaçlarda reaktif hanesi yok. sayacınızın reaktif ölçümüde yok zaten.
Normal şartlarda 15 kW kurulu gücü geçen her yer reaktife tabidir denir ama mesken ve aydınlatma aboneleri reaktife tabi değildir. Zaten sizde normal reaktifden cezaya girildiğinden değil sistemsel hata nedeniyle tarifenize tanımlı reaktif tarifesinden ve sisteminizin reaktif sayaçlı olmamasından dolayı %90 ile cezaya girmiş görünmektedir.
Sizdeki sıkıntı faturanıza baktığınız zaman ikiniz arasındaki tek farkın tüketici sınıfı yazan kısımda olması. Muhtemel ihtimal bu sınıflarda birinde reaktif tanımlı değil sizinkinde tanımlı bunu da dağıtım şirketinizdeki bir yetkili ile görüşmeden çözemezsiniz.

Bir diğer konuda şu an sizin evinizin iskanı olmadığından dolayı yasal olarak sizin orda abonelik yapma hakkınız olmamasına rağmen dağıtım şirketinizin sizi abone yapmış olması. eskiden binalarda iskan olmadığı yada yaygın olmadığı için bu tarz abonelikler yapılıyordu muhtemelen ordan kalan bir alışkanlık diye düşünüyorum.
 
ilginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim.
 
Bu noktada üstad esas alınan kurulu güç mü , talep gücü mü ?

Kurulu güç esas alınması ve böyle öğrenmek daha doğrudur ama dağıtım şirketlerinin yönetmeliğinde sözleşme gücü olarak tabir edilir ve sözleşme gücü kurulu güç * 0,6 olarak alınır. Aslında ikiside aynı sayıyı verir. bu yüzden kafa karışıklığı olmaması açısından kurulu güç olarak kullanılması daha doğrudur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst