elektrik faturası & abonelik sorunu

ezgiarslan

Üye
Katılım
2 Nis 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
elektrik sayacıyla ilgili bi sorunum var sanıyorum bilginiz var bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 6ay önce kiracı olarak bir eve taşındım tedaş aboneliğini kendime geçirmedim ev sahibi gerek olmadığını söyledi. eskiden burası işyeri olarak kullanıldığı için hala ticarethane aboneliği varmış. aylarca yüksek fatura ödedikten sonra apartmandaki diğer dairelere benimkinin 5te biri kadar fatura geldiğini farkettim. ticarethane olduğu için birim fiyatında değişme olurmuş tedaşı aradım bana birim fiyatları söylediler ama hesaplama işlemi hakkında bilgi vermediler. toplam ödediğim elektrik faturası 1200 tl. ben de haliyle 6aydır fazladan ödediğim faturaları hesaplayıp eğer bunu ev sahibine bildirmek istiyorum.
öğrenmek istediğim şey bunun hesaplama yöntemi. sayacın üstündeki sayıdan elektrik faturasına nasıl ulaşıldığı. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
iş yerleri için elektriğin KW bedeli evlerin 5 katı değil ama orada yanılıyorsun....

sen eve taşındıgın günden bugüne kadar kullanmış oldugun kaç KW ise onu hesapla...

sonra elektrik birim fiyatı belli ve vergiler onları baz alaraktan hesapla...

benim tahminim 1200 tl ödedğine göre senin 700 e yakın olacak


kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst