Elektrik Faturam hakkinda

LAKİN şurası önemli.
DİKKAT
Akıllı sayacın gerçek zaman saati genellikle kayar. (Sebebini bilmiyorum) Eski sayacım, birara bende 5 saat ileri idi. Biz de çamaşır bulaşıkMakinesi. klima İşin ona göre ayarlamıştık.

Şimdiki fatura düz geliyor. Gerçi her puant ı yine ayrı yazıyorlar ama fiyatlamayı, toplam harcama X gündüz puant tan hesaplıyorlar.

Evdeki saat ile, Elektrik saati üzerindeki Zaman saatini her 3 ayda bir kontrol edin.
Böyle bir şey olacağı hiç aklıma gelmezdi. Normal tarifedeyim ama ilk fırsatta bakicam bakalım benim saatin saati kaç?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu ay 120 lira geldi :D
Gün farkından kaynaklanıyor olabilir. Bizde Sedaş geçen ay 26 gün, bu ay 36 gün üzerinden okudu mesela. Faturada ortalama günlük tüketim değeri verilmiştir. 317.438 kwh değerini bu sayıya bölerseniz faturanın kaç günlük olduğunu öğrenebilirsiniz. Sizde bu faturada 32 gün çıkıyor. Ayrıca sıcaklar da bastırdı. Buzdolabı biraz da yaşlı ise sürekli devreye girip tüketimi artırabilir.

Ayrıca saat farkı kısmına kışın dikkat ediniz. Artık sabit saat uygulamasına geçtik, yani kışın saatleri geri almıyoruz. Ama sayaç saatleri kendini geri alıyor. Özellikle T1-T2-T3 dilimleri geçişlerine kışın dikkat ediniz. Mesela 22.01 oldu T3'e geçtim deyip elektriğe yüklenirsiniz ama sayacın saati 21.01'dir. Size T2'den yazar.
 
Son düzenleme:
Elektrik dağıtım şirketiniz hangisi bizim kisi Enerjisa Toroslar 56 TL dağıtım ücreti alıyor değiştirim sizin dağıtım şirketine gecsem daha iyi
Dağıtım bedeli tüketime göre alınıyor, çok tüketirseniz çok ödersiniz. Birim fiyata bakınız.
 
güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi koyacan çatıya bütün apartmana vericen dağıtım şirketine vermicen odunla kovalıcan...
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
bu firmalar bu faturaları kendi kafalarına göre düzenleyemez. devletin (burada epdk oluyor) izin verdiği ölçülerde top koşturabiliyorlar.
kayıp-kaçak durumları da malum, birilerinin bunları ödemesi gerekiyor.bu da bize kabarık elektrik faturası olarak geri dönüyor.
 
Evett yeni zamlardan sonra 183 lira geldi :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst