Elektrik Faturalarındaki Soygunlar

ŞERİF-58

Paylaşımcı üye
Katılım
13 Tem 2010
Mesajlar
271
Puanları
139
en son gelen elektrik faturam 65.70 TL bu faturanın 5.36 TL.si K.K bedeli ---- 0.85 TL si per. sat. hiz. bd. li --- 0.42 TL . si sayaç okuma bedeli ---- 1.83 TL.si ile. sis. kul. bd. li ---- 8.66 TL.si dağıtım bedeli ---- 0.41 TL. si enerji fonu ---- 0.81 TL.si TRT payı ----- 2.03 TL.si elektrik tüketim bedeli 10.02 TL.si KDV ... YANİ 65.70 TL FATURANIN 35.31 TL.si GERÇEK KULLANIM GERİ KALAN 41.39 TL.si VERGİLER. ayrıca aynı gün kesilen yan komşum ile benim faturamdaki K.K BEDELİ -- PER.SAT.HİZ.BD. BİRİM FİYATLARIDA FARKLI .BAŞKASININ KAÇAK KULLANDIĞI ELEKTRİĞİN BEDELİNİ FATURASINI ZAMANINDA ÖDEYENDEN ALIYOR VE AYRICA 1 FATURASINI YATIRAMASA ELEKTRİĞİ KESİLİYOR FAKAT KAÇAK KULLANANIN YANINA KAR KALIYOR .
 
elektriği satarak para kazanıyorlar -- faturaları okurken para kazanıyorlar --- vergiden vergiler alınarak para kazanıyorlar -- kaçaklarla , yeni yatırımlarla , dağıtım sistemlerinin modernezasyonu ile uğraşmıyor dağıtım şirketleri kısa yoldan dürüst tüketicilere fahiş faturalar gönderiyorlar , kimse kimseye gebe değil
 
Toplam tüketim 219 kwh 1 kwh bedeli 30 kuruşa geliyor ama birim fiyatı 0.161096 tl görünüyor . Bütün bunlara haklılar diyelim ama gelen elektrik voltajları temiz değil habersiz kesilir , eşyalarımız yanar işimizden gücümüzden oluruz ama bir muhatab bulamayız
 
Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2011'de abonelerden 'kayıp-kaçak' bedeli altında 2.7 milyar lira tahsil edildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2011’de abonelerden ‘kayıp-kaçak’ bedeli altında 2.7 milyar lira, sayaç bedeli olarak 129.4 milyon lira, 551 milyon liralık da TRT payının tahsil edildiğini açıkladı.

Elektrik faturalarındaki elektrik ücretinin dışında tüketiciden ‘sayaç okuma bedeli’, ‘Kayıp kaçak bedeli’ ve ‘TRT payı’ adı altına alınan ücretlerin yılda 3 milyar 380 milyon TL’yi aştığı ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yaklaşık 33 milyon sayaç kullanıcısı olduğu bilgisini de verdi. ‘Sayaç okuma bedeli’ adı altında 2011’de 129.4 milyon TL tahsil edildiğini ifade eden Yıldız, ‘TRT payı’ olarak da 551 milyon TL’lik meblağ toplandığını bildirdi.

Elektrik abonelerinden ‘kayıp-kaçak bedeli’ adı altında geçen yıl 2.7 milyar TL toplandığını açıklayan Bakan Yıldız, “Dağıtım şirketlerinin kendileri içine belirlenmiş olan hedef kayıp-kaçak oranına ulaşamamaları halinde ortaya çıkabilecek zarar ilgili şirkete bırakılmıştır” dedi.

başka bir arkadşın mesajından alıntıdır
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
En temel enerji kaynağı olabildiğince ucuz olması gerekirken maşallah aldı başını gidiyor faturalar.
 
tüketici mah.açılmış bu konuda davalar var ayrıca danıştayda hala devam eden geriye dönük usulsüz alınan yukarıda sayılan haraçlar diyebileceğimiz vergilerin ve diğer kalemlaerin iadesini içeren davanın sonuçlanmasını bekleyen tüketici dernekleri bu konuyu yakınen takip etmekte.
 
Merhabalar, elektrik faturaları ile ilgili SOYGUNdan şikayet için bir işlem yapılamaz mı? 101,50 TL fatura ama kullanım tutarı 51,59 geri kalanı SOYGUN. Sözleşme gücü 7,49 TL. bu ne demek(Sözleşme Gücü), yardımcı olursanız sevinirim ve bununla ilgili başvuru yaparsam sonuç elde eder miyim?
 
Sözleşme gücünüz TL değil kW dır. Günlük harcama gücünüzdür ortalama.
 
Merhabalar, elektrik faturaları ile ilgili SOYGUNdan şikayet için bir işlem yapılamaz mı? 101,50 TL fatura ama kullanım tutarı 51,59 geri kalanı SOYGUN. Sözleşme gücü 7,49 TL. bu ne demek(Sözleşme Gücü), yardımcı olursanız sevinirim ve bununla ilgili başvuru yaparsam sonuç elde eder miyim?
Ondan degilde dagitim bedeli adi altinda alinan fahiş rakam % 250 zamlandı arkadaşlar her ay faturamda 9 ila 10 tl gelen dagitim bedeli bu ay 37tl geldi. bu oran tüketim miktarina orantili olarak artiyor. Asıl soygun burada. Hem parakende satiş yapiyorlar hemde hizmet bedeli aliyorlar.
 
Her halukarda soygun var.

Bir şekilde kılıfına uyduruyorlar.

Millet kaçak kullanıma itiraz edince halk ayaklanınca hooooppppp faturalardan silip diğer kalemlerin içine sokuverdiler. Haşırt hayırlı olsun.

Ya orda aktif kullanım misal yazıyor 50 tl. Faturanın totaline bakıyorsun olmuş 100 tl .. Ve ne ödediğini bilmiyorsun..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst