Elektrik Faturalarındaki K/K Bedeli Hakkında

alidemir017

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
17 Eki 2009
Mesajlar
986
Puanları
131
Yaş
52
İYİ GÜNLER

Kahramanmaraş'da bir yurttaşımızın faturasındaki kayıp-kaçak bedeline ilişkin ;Tüketici Hakem Komisyonu'na yaptığı itirazın lehine sonuçlandığı bilgisini basından öğrendim.
Hürriyet gazetesi'nde Sn.Ege Cansen konuya ilişkin bir yazı yazınca aydım:eek:
Bu gün fabrikanın faturalarını denetlediğimde Nisan ayından bu yana Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi'nin faturalarında kayıp-kaçak adı altında ciddi bir para aldığını gördüm.

Daha önceki faturalarımızda bu ad altında bir ücretlendirme bulunmamaktadır.Yüksek gerilim sanayi abonesi olarak;ölçümü yüksek gerilimden yapıyoruz.
Dağıtım hattına 200m'lik XPLE kablo ile bağlıyız.

Dağıtım şirketi özelleştikten sonra karşılaştığımız bu duruma karşı girişimlerde bulunacağım.

Konu forumda daha önce tartışılmış,gözümden kaçmış olabilir.

Değerli yorumlarıyla katkı sağlayan tüm arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
K/K = Kaçak kullanım bedeli..
Hepimiz paşa paşa öderiz o işte
 
Davanin lehine sonuclanmasi demek, bundan sonra o sahsin elektrik faturasina bu bedelin yansitilmayacagi anlamina mi geliyor?

Eger oyleyse neden herkes itiraz edip dava acmiyor?
 
Bundan sonra faturalarda kk bedeli kdv trt payı vs ayrıntı göremeyecimiz yönünde bir haber var doğruluk payı varmı bilmiyorum. Masanın bir başında kendisi öbür başında kankası yaparmı yaparlar
 
EPDK'nın adresine(Ulusal Tarifeler) bakıldığında; 2012 Ocak ayından itibaren, daha önceki tarifelerde olan K/K ve Sayaç okuma bedelinin olmadığını göreceksiniz. Sanırım bu değişiklik nedeniyle, 2011'in son ayı için düzenlenecek olan faturalar, düzenlenemedi. Çünkü bu değişiklik programda ve faturadaki verilerde değişiklik yapmayı gerektiriyor.

Sizce bu değişiklik nedeniyle programda yapılacak değişiklik için TEDAŞ programı yazana bir bedel ödüyormudur?
 
son 1 haftadır her gün sokaktaki elektrik direğinde patlamalar oluyor kablolar kopup yollara düşüyor elektrikler kesiliyor vs.. arızayı arıyoruz gelip yapıyolar yarım saat geçmeden patlamalar başlıyor. Adamarı belki on kez aradım ve her aradığımda üzerine basa basa sokakda kaçak kullanan binalar olabileceğini ve adam gibi gelip tek tek her evi kontrol etmelerini defalarca söyledim. Ne gelen oldu ne giden çünkü heriflerin umrunda değil zaten kaçak kullanımı dürüst vatandaşın faturasına yansıtıyor her türlü alıyor parasını. Buna bir çözüm bulmak lazım
 
Sayaç okuma ile ilgili EPDK kararı.
 

Ekli dosyalar

  • Sayaç Okuma Bedeli için Kurulu K.rar
    17.8 KB · Görüntüleme: 5
  • Sayaç Okuma Tarifesi.rar
    8.1 KB · Görüntüleme: 7

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst