Elektrik Elektronik Mühendisliğini Tercih Etmeli Miyim?

Winsoft

Üye
Katılım
16 Ocak 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba aklım meslek konusunda biraz bulanık olduğu için sizlere danışmak istedim teknolojiyle yani elektronik şeylerle uğraşmayı, devreler yapmayı, yeni şeyler ortaya çıkarmayı çizim, tasarım gibi şeyler yapmayı aynı zamanda kod yazmak gibi şeyler çok hoşuma gidiyor yani seviyorum sizce elektrik-elektronik müh. tercih etmem benim için doğru bir karar olur mu?
 
Piyasada çok mühendis var farklı olabilmen için mesleği çok ama çok sevmen gerek. O yüzden iyi düşün ve çok sevdiğin işi yap. "Meslek karı gibidir bir kere nikah kıydın mı geri dönüşü olmaz.Sonra gün gelirde bıkarsan mesleğini yapamazsın gözün hep dışarda olur. :D "
 
Sevdiğim şeylerle kıyaslayınca acaba bu iş bana uygun mu? Hedeflerim arasında bu bölüm bana uygunsa ve okursam planım tecrübe kazandıktan sonra kendi işimi kurmak ortaya yeni ürünler çıkarmak var.
 
Bu karma-kırma mühendislik fikri bence saçmalığın dibidir . Elektrik elektronik mühendisi , mekatronik mühendisi kıl tüy vs . Herkes hastalık-derdinin devasına mesleğinde uzmanlaşmış doktor arayıp ; pratisyen hekimlere burun kıvırırken ; iş sanayi ve üretime gelince teknik elemanların her konuda bilgi beceri tecrübe sahibi olmaları isteniyor ( Teknolojinin,bilimin ve sanayinin üretilmediği hatta ithal edildiği üçüncü dünya ülkesi uygulamaları malesef ) . Mühendisliklerin birleştirilmeye değil daha çok parçalanmaya ihtiyacı var aslında , her şeyi bilen,bilmeye çalışan değil , bildiği az şeye çok hakim adama ihtiyacı var piyasanın-üretimin . Bu yüzden bence karma-kırma mühendislikler yerine tek bir dal içeren mühendislik düşünün derim .
 
Son düzenleme:
@Under Ground Evet haklısınız zaten kendimi geliştireceğim kısım elektronik çünkü elektriği çok sevdiğim söylenemez daha çok elektronik devreler, yazılımlar ve çizimler hoşuma gidiyor ama kendimi elektronik üzerinden geliştirmeyi düşünüyorum ama bölüm olarak sadece elektronik müh. değil elektrik-elektronik düşünüyorum
 
Yazılım üzerine yoğunlaşabileceğiniz bir meslek seçin derim. Devir ve gelecek yazılımdan ibaret ;)
 
Yazılım üzerine yoğunlaşabileceğiniz bir meslek seçin derim. Devir ve gelecek yazılımdan ibaret ;)
Elektronik üzerinden kendimi geliştireceğim gelecek yazılımda farkındayım kendimi de olabildiğince yazılım konusunda geliştirmeyi düşünüyorum. Sadece yazılım mühendisliği de okumak istemiyorum elektronik mühendisliği bunları kapsıyor zaten diye biliyorum.
 
çocukluğumun hayaliydi radyo tv tamir etmek, 55 yaşındayım emekliyim şimdi sevdiğim elektronik tamiri yapıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst