Elektrik elektronik mühendisliği yeni mezun

Yunus_cü

Üye
Katılım
15 Kas 2018
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
28
Iyi akşamlar başlıkta belirttiğim gibi yeni mezun oldum ve iş bulma konusunda nasıl bir yol izlemeliyim kpss çalışmalımıyım?
 
Teknikerlik tekniksenlik ustalık kademesinden işe başlarsaniz ilerlerken yani işin içini öğrenmiş olursunuz piyasayı tanımanız gerek
yoksa amca dayı olsaması ve kendiniz çok iyi kanıtlamış veya şans faktörü.

Hayırlı olsun diyelim biraz olumsuz yazdım kusura bakmayın
Bu devirde penseyi kullanmayı bilmeyen zor iş buluyor. Kimse ofiste otur demiyor

Saglicakla kalın
 
Öncelikle hayırlı olsun dostum. @arkaplan arkadaşın da dediği gibi öncelikle teknikerlik teknisyenliği öğren. Bilhassa elektriğin alt dallarında saha tecrüben olsun yoksa sahada zorlanmaktan ziyade ezilirsin.

İş çok mezun da çok nasipse bulursun bi yerler ama beklemeyi bil. Psikolojini alt üst etme bu süreçte.
 
teorik eğitimini bitirmişin hayırlı olsun. şimdi pratik ve eme
ğinin karşılığını alma zamanın. devlete kapağı atayım salla başını al maaşını diyorsan, otur kpss ye çalış, sağlam torpil bul işe gir ve otur. yok yenilikler nelerdir, TÜRKİYE'ye neler katarım, ne işler yaparım da bu kurtlar sofrasında nasıl ilerlerim hesabını yapamıyorsan. memur olmak için tüm olanakları kullan. yetişen gençliğe üzülüyorum hiç birinin bir hedefi, amacı yok ileriye dönük beklentileri yok. üniversiteyi kazandım, ama burası farketmez okuyayım bitsin memur olur hayatım kurtulur. bu zihniyet bizi geriletiyor, çökertiyor. gerçi gençler ne yapsınlar, okulda düşünmeyi öğretmiyorlar ki ideallerinin peşinden koşmayı çalışırken mutlu olmayı istediği dalda eğitim almaları sağlanmıyor ki. sektörel dağılımda yeteneğe uygun beceri yerine, kalıplar içinde işe yaramaz yada kaybolacak bir nesil yetiştiriliyor.
genç arkadaşım otur eline bir kalem kağıt al ve gelecekle ve işhayatınla ilgili beşer yıllık beş tane program yap gelir gider kazanım ve kaybedeceklerinin hesabını yap ve biraz da hayal gücünü kullan. umarım doğru kararı yine sen vereceksin.
 
Valla bu devirde okuyup birşeyler olmaya çabalamak bence gereksiz..otur 1-2 sene kpss çalış.memur olursan insan gibi çalışırsın işin garanti özel sektör gibi yarın ne olur korkusu yok..birde memur eş bulursun 6+6 12 bin mis..ozel soktorde mühendis maaşı pozisyona göre değişir ama ilk giriş 3 bin anca verirler.devlettw en düşük maaş 4 bin hesabını sen yap.muhendisler çok daha fazla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst