Elektrik Elektronik Mühendisi'mi? Enerji sistemleri mühendisi mi?

zigzak

Üye
Katılım
12 May 2014
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba ben Üniversiteye tercih de bu iki bölüm bana çıkıyor hangisini seçmeliyim? Elektrik Elektronik Mühendisi'mi? Enerji sistemleri mühendisi mi?
 
Genel olarak tavsiyemdir, ismi yeni olan bölümlere pek sıcak bakmayın. Elektrik-elektronik mühendisin alanı çok daha geniş ve enerji sistemleri mühendisliğini de kapsar.
 
murat cengiz isimli üyeye katılıyorum. Elektrik-Elektronik Mühendisinin çalışma alanı çok geniştir. Enerji Mühendisi çok dar alana sıkışıktır. AR-GE alanlarında tercih edilebilir. İş bulma açısından sıkıntı yaşayabilir. Ama belli oranları aşmamak kaydıyla ihtiyaç da duyulabilir. Birincisi ikincisine göre her zaman daha cazip görünüyor.
 
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Aslına bakarsan bunu şu şekilde ele almak lazım; Enerji Sistemleri Mühendisliğinde tek bir alana yönelirsin ve o işte yüksek lisans yapmış bir Elektrik-Elektronik Mühendisinden daha bilgili olma şansın var ve iş ararken enerji sektöründe iş olanağın daha fazla olur. Diğer yanda dezavantaj olarak şunları söyleyebilirim; eğer Enerji Sistemlerinden hoşlanmazsan kayabileceğin bir alan yok fakat Elektrik-Elektronik Mühendisliği inanılmaz geniş bir alanı kapsadığı için istediğin ilgi alanına (robotik, elektrik, otomasyon, telekomunikasyon, software, gömülü sistemler, vs...) zamanla geçiş yapabilirsin. Enerji Sistemlerinin diğer bir dezavantajı çalışma yerleri, muhtemelen şehirden daha uzakta bir yerde iş imkanı sunar, tabii endüstride yaparsan o ayrı ama bana nedense hep daha böyle şehir dışında yapılıyor gibime geliyor. Benim sana nacizane önerim ingilizceni geliştirip, stajlarını fazlasıyla naylon olmayacak şekilde hakkını vererek yapıp Elektrik-Elektronik Mühendisliği tercihi yapman ama iyi araştır, çok daha derin bilgiler verebilecek arkadaşlar burada fazlasıyla vardır. Şimdiden başarılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst