elektrik ehliyeti

fatih23

Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
38
slm ben 23 yaşındayım allah nasip ederse yazın kendi işimi kurcam yannız benim sorunum ustalık belgen yok şuan sadece kalfalık belgem var siz den örenmek istediğim bir kurs var milli eyitimin 5 aylık bir kurs görüp bu dediğim elektrik ehliyetini veriyor ne gibi bir yetkim olur kusura bakmayın birde açık öretimden alına biliyomuş ustalık belgesi nasıl oluyo bilginiz varsa fikirlerinizi bekliyorum yok sada canınız sağ olsun
 
Son düzenleme:
merhaba 1. derece elektrik yetki belgesi aldıktan sonra kac kw ya kadar tesisat yapabiliriz ??
 
Yani bir evin yada bir binanın elektrik projesini imzalama yetkimiz oluyor mu ??
 
slm arkadaşım bende hiç çıraklığa gitmeden kalfalık belgesi aldım.o zaman bana söylenen ustalığı almak için çıraklık okuluna giderek 3 ay akşam derslerine katılmak ve sınavı kazanmak olduğunu söylediler bence sen sana en yakın çıraklık eğitim merkezine gitmen gerekli tüm bilgileri ordan alabilirsin.
 
açık lise'de yüzyüze meslek eğitimi var. buna katılırsan hem lise diploması hemde meslek sertifikası alabiliyorsun. eğitim 4 sene sürüyor. kültür derslerini evde, meslek derslerinide yönlendireceğin meslek lisesinde, hafta içi akşam 7:00 ile 10:00 saatleri arasında uygulamalı olarak görebilirsin.(tabi ilköğretimden mezun olduysan) halk eğitimi merkezlerine başvurman gerekiyor. bu süre çok fazla diyorsan çıraklık eğitim merkezine başvurursun. ayrıca aşağıdaki adreste de hem sertifika konusunda hemde işyeri açma konusunda yardım alabilirsin.

istenbul elektrik teknisyenleri odası
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası

yetki konusunda da bu site sana yardımcı olur, ama 1. sınıf efliyet alabilmen için 3 veya 4 senelik yüksek öğretim görmen lazım.
 
Merhaba ben Elektrik meslek lisesi mezunuyum şu an bir fabrikada Elektrik vardiyacısı olarak çalışmaktayım.
Meslek lisesi ehliyeti nedir?
Benim trafolarda ve 34.5 kV şalterlerde Bakım yapabilmem için ne tür ehliyetim olması gerekir? Bu ehliyeti nasıl alabilirim.

Şimdiden teşekkürler
 
arkadaşım soma da setgem (soma elektrik teknolojileri geliştirme eğitim merkezi)kuvvetli akım tesislerinde çalışma yetki belgesi ni alman gerekiyor.kurs süresi 1 ay
 
endüstri meslek lisesinden mezün olunca belge veriyorlar mı acaba
diploma hariç
saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst